Правила виноробiв

Правила виноробiв (The Cider House Rules / Правила виноделов). США, 1999. Режисер Лассе Хальстрьом. У ролях: Тобi Магуайр, Майкл Кейн, Шарлiз Терон, Делрой Лiндо, Пол Радд, Джейн Александер, Кетi Бейкер, Кейт Неллiган.

ТЕТ, середа 3 серпня, 21.00

Дiя стрiчки вiдбуваeться у 1943 роцi. Гомер Веллс (Магуайр) вирiс у сирiтському притулку у штатi Мейн i завдяки урокам досвiдченого Вiлбера Ларча (Кейн) став вправним лiкарем. Одного дня хлопець вирiшив бiльше дiзнатися про навколишнiй свiт та разом iз випадковими знайомими вирушив у подорож, розраховуючи знайти своe мiсце у життi… Екранiзацiя роману Джона Iрвiнга стала помiтною подieю, користувалась успiхом у глядачiв (касовi збори перевищили 50 млн. доларiв у прокатi США) i претендувала на премiю Кiноакадемii у семи категорiях. Критики високо оцiнили режисуру шведа Хальстрьома, сценарiй Iрвiнга (вiдмiчений “Оскаром” як краща адаптацiя лiтературного твору) та акторське виконання. Особливо добрi вiдгуки отримала чудова робота Кейна, цiлком заслужено визнана Кiноакадемieю кращою роллю другого плану. Готуючись зiграти лiкаря Ларча, уродженець Лондону навiть навчився говорити з американським акцентом. Наприкiнцi 90-х у 67-рiчного актора почався новий творчий злет. У 1997 р. критики вiдзначили гру Кейна у картинi “Кров i вино”, у 1999-му вiн став лауреатом “Золотого глобусу” за комедiйну роль у фiльмi “Голосок”, а у 2000-му поповнив колекцiю нагород другим “Оскаром”. Невдовзi пiсля свого трiумфу син торгiвця рибою та прибиральницi був ще й посвячений англiйською королевою у лицарський сан.

Правила виноробiв (The Cider House Rules / Правила виноделов). США, 1999. Режисер Лассе Хальстрьом. У ролях: Тобi Магуайр, Майкл Кейн, Шарлiз Терон, Делрой Лiндо, Пол Радд, Джейн Александер, Кетi Бейкер, Кейт Неллiган.

ТЕТ, середа 3 серпня, 21.00

Дiя стрiчки вiдбуваeться у 1943 роцi. Гомер Веллс (Магуайр) вирiс у сирiтському притулку у штатi Мейн i завдяки урокам досвiдченого Вiлбера Ларча (Кейн) став вправним лiкарем. Одного дня хлопець вирiшив бiльше дiзнатися про навколишнiй свiт та разом iз випадковими знайомими вирушив у подорож, розраховуючи знайти своe мiсце у життi… Екранiзацiя роману Джона Iрвiнга стала помiтною подieю, користувалась успiхом у глядачiв (касовi збори перевищили 50 млн. доларiв у прокатi США) i претендувала на премiю Кiноакадемii у семи категорiях. Критики високо оцiнили режисуру шведа Хальстрьома, сценарiй Iрвiнга (вiдмiчений “Оскаром” як краща адаптацiя лiтературного твору) та акторське виконання. Особливо добрi вiдгуки отримала чудова робота Кейна, цiлком заслужено визнана Кiноакадемieю кращою роллю другого плану. Готуючись зiграти лiкаря  Ларча, уродженець Лондону навiть навчився говорити з американським акцентом. Наприкiнцi 90-х у 67-рiчного актора почався новий творчий злет. У 1997 р. критики вiдзначили гру Кейна у картинi “Кров i вино”, у 1999-му вiн став лауреатом “Золотого глобусу” за комедiйну роль у фiльмi “Голосок”, а у 2000-му поповнив колекцiю нагород другим “Оскаром”. Невдовзi пiсля свого трiумфу син торгiвця рибою та прибиральницi був ще й посвячений англiйською королевою у лицарський сан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *