Доннi Дарко

Доннi Дарко (Donnie Darko / Донни Дарко). США, 2001. Режисер Рiчард Келлi. У ролях: Джейк Гiлленхаал, Джина Мелоун, Дрю Беррiмор, Джеймс Дюваль, Бет Срат, Кетрiн Росс, Меггi Гiлленхаал, Мерi Макдоннелл, Холлiс Осборн, Патрiк Свейз, Ноа Уайл, Девi Чейз.

ENTER-фiльм, недiля 28 серпня, 22.50

Коли родина Дарко спостерiгаe по телевiзору за виборчою кампанiю Джорджа Буша-старшого, на ii будинок падаe двигун лiтака. Син Доннi залишаeться у живих, але його починають переслiдувати дивнi видiння: вночi до нього приходить кролик-монстр Френк i наказуe йому, наприклад, затопити школу або пiдпалити будинок мiсцевого проповiдника… “Доннi Дарко” e сумiшшю гумору, мiстики, драми, любовноi iсторii та науковоi фантастики i водночас надзвичайно реалiстичним кiнотвором. Дивний сюжет, в якому знайшлося мiсце для подорожей у часi та загадкового посланця, що повiдомляe про кiнець свiту, розiгруeться у звичайнiй життeвiй обстановцi: сiм’я, школа, обмеженi та прогресивнi вчителi, однокласники, перше кохання. Зустрiчi Доннi з його покровителем-чудовиськом та психоаналiтиком можна сприймати i як елементи мiстичного трилера, i як просто поганий сон, який юний Дарко побачив вранцi 2 жовтня 1988 р. Несподiваний фiнал картини повертаe глядача до ii початку i примушуe знову переосмислити усе побачене. Стрiчка 26-рiчного дебютанта Келлi з’явилась на екранах США ще у сiчнi 2001 р., а у широкий прокат вийшла тiльки восени 2002-го. Успiху у глядачiв вона не мала, проте отримала високi оцiнки критикiв. З-помiж виконавцiв слiд вiдзначити у першу чергу Гiлленхаала. Схоже, образ юнака, який e занадто серйозним для сучасного божевiльного свiту, став постiйним для актора, оскiльки вiн чудово зiграв подiбнi ролi у “Милi мiсячного свiтла” Бреда Сiлберлiнга та “Хорошiй дiвчинцi” Мiгеля Артети.

Доннi Дарко (Donnie Darko / Донни Дарко). США, 2001. Режисер Рiчард Келлi. У ролях: Джейк Гiлленхаал, Джина Мелоун, Дрю Беррiмор, Джеймс Дюваль, Бет Срат, Кетрiн Росс, Меггi Гiлленхаал, Мерi Макдоннелл, Холлiс Осборн, Патрiк Свейз, Ноа Уайл, Девi Чейз.

ENTER-фiльм, недiля 28 серпня, 22.50

Коли родина Дарко спостерiгаe по телевiзору за виборчою кампанiю Джорджа Буша-старшого, на ii будинок падаe двигун лiтака. Син Доннi залишаeться у живих, але його починають переслiдувати дивнi видiння: вночi до нього приходить кролик-монстр Френк i наказуe йому, наприклад, затопити школу або пiдпалити будинок мiсцевого проповiдника…

“Доннi Дарко” e сумiшшю гумору, мiстики, драми, любовноi iсторii та науковоi фантастики i водночас надзвичайно реалiстичним кiнотвором. Дивний сюжет, в якому знайшлося мiсце для подорожей у часi та загадкового посланця, що повiдомляe про кiнець свiту, розiгруeться у звичайнiй життeвiй обстановцi: сiм’я, школа, обмеженi та прогресивнi вчителi, однокласники, перше кохання. Зустрiчi Доннi з його покровителем-чудовиськом та психоаналiтиком можна сприймати i як елементи мiстичного трилера, i як просто поганий сон, який юний Дарко побачив вранцi 2 жовтня 1988 р. Несподiваний фiнал картини повертаe глядача до ii початку i примушуe знову переосмислити усе побачене. Стрiчка 26-рiчного дебютанта Келлi з’явилась на екранах США ще у сiчнi 2001 р., а у широкий прокат вийшла тiльки восени 2002-го. Успiху у глядачiв вона не мала, проте отримала високi оцiнки критикiв. З-помiж виконавцiв слiд вiдзначити у першу чергу Гiлленхаала. Схоже, образ юнака, який e занадто серйозним для сучасного божевiльного свiту, став постiйним для актора, оскiльки вiн чудово зiграв подiбнi ролi у “Милi мiсячного свiтла” Бреда Сiлберлiнга та “Хорошiй дiвчинцi” Мiгеля Артети.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *