Гордiсть та упередження

Гордiсть та упередження (Pride And Prejudice / Гордость и предубеждение). Мелодрама. Великобританiя, 2005. Режисер Джо Райт. У ролях: Кiра Найтлi, Метью Макфейден, Дональд Сазерленд, Бренда Блетiн, Джудi Денч, Розамунд Пайк, Джина Мелоун, Саймон Вудс.

У великiй, але не дуже багатiй сiм’i зростають 5 доньок, i мiсiс Беннет (Блетiн) мрie лише про те, щоб видати iх замiж, бажано за дворянина з непоганим спадком. Мiстер Беннет (Сазерленд) намагаeться в справи дружини не лiзти, але теж бажаe дочкам щастя. На балу мiсiс Беннет знайомить старшу дочку з мiстером Бiнглi (Вудс), який нещодавно приiхав у мiсто, а iнша ii дочка, Елiзабет (Найтлi), зустрiчаe мовчазного мiстера Дарсi (Макфейден), друга Бiнглi…

Шоста екранiзацiя знаменитого роману Джейн Остiн, перший варiант якого (з назвою “Першi враження”) був написаний у 1797 р. (саме тодi вiдбуваeться дiя). Попереднi екранiзацii були створенi у 1938, 1952, 1968, 1980 та 1995 рр. Одним з сценаристiв картини стала Емма Томпсон, яка одну зi своiх найкращих ролей зiграла в iншiй екранiзацii твору Остiн – “Розум i почуття”. Вона вiдмовилась вiд свого гонорару за роботу над дiалогами на користь фонду Джейн Остiн. Режисер Райт, вiдомий за серiалом “Останнiй король”, був проти запрошення Найтлi у свiй проект, бо вважав ii занадто привабливою для цiei ролi, однак змiнив думку пiсля особистоi зустрiчi з актрисою, зрозумiвши, що ii характер чудово пасуватиме героiнi. Тим паче що Кiра завжди мрiяла зiграти Елiзабет, вважаe себе мало не реiнкарнацieю цiei героiнi i розповiдаe пресi, що бачить сни Елiзабет Беннет.

Гордiсть та упередження (Pride And Prejudice / Гордость и предубеждение). Мелодрама. Великобританiя, 2005. Режисер Джо Райт. У ролях: [Кiра Найтлi->kira-nightly], Метью Макфейден, [Дональд Сазерленд->donald-sutherland], [Бренда Блетiн->brenda-bletin], [Джудi Денч->judy-dench], Розамунд Пайк, Джина Мелоун, Саймон Вудс.

У великiй, але не дуже багатiй сiм’i зростають 5 доньок, i мiсiс Беннет (Блетiн) мрie лише про те, щоб видати iх замiж, бажано за дворянина з непоганим спадком. Мiстер Беннет (Сазерленд) намагаeться в справи дружини не лiзти, але теж бажаe дочкам щастя. На балу мiсiс Беннет знайомить старшу дочку з мiстером Бiнглi (Вудс), який нещодавно приiхав у мiсто, а iнша ii дочка, Елiзабет (Найтлi), зустрiчаe мовчазного мiстера Дарсi (Макфейден), друга Бiнглi…

Шоста екранiзацiя знаменитого роману Джейн Остiн, перший варiант якого (з назвою “Першi враження”) був написаний у 1797 р. (саме тодi вiдбуваeться дiя). Попереднi екранiзацii були створенi у 1938, 1952, 1968, 1980 та 1995 рр. Одним з сценаристiв картини стала [Емма Томпсон->emma-thompson], яка одну зi своiх найкращих ролей зiграла в iншiй екранiзацii твору Остiн – “Розум i почуття”. Вона вiдмовилась вiд свого гонорару за працю над дiалогами на користь фонду Джейн Остiн. Режисер Райт, вiдомий за серiалом “Останнiй король”, був проти запрошення Найтлi у свiй проект, бо вважав ii занадто привабливою для цiei ролi, однак змiнив думку пiсля особистоi зустрiчi з актрисою, зрозумiвши, що ii характер чудово пасуватиме героiнi. Тим паче що Кiра завжди мрiяла зiграти Елiзабет, вважаe себе мало не реiнкарнацieю цiei героiнi i розповiдаe пресi, що бачить сни Елiзабет Беннет.

Пiд час зйомок Найтлi готувалась до свого наступного фiльму [“Домiно”->domino]. В останнi тижнi вона коротко пiдстриглася, тому iй довелось носити перуку, а також сукнi з довгими рукавами (щоб приховати м’язи). Актриса у захватi вiд свого партнера в “Гордостi й упередження”: “Метью просто чудовий! У ньому e щось вiд [Рiчарда Бартона->richard-burton], щось вiд [Алана Рiкмена->alan-rickman], i вiн настiльки вписався в роль, що працювати з ним було суцiльне задоволення”.

Пiд час пiдготовки до зйомок сцени, в якiй Елiзабет читаe листа вiд дядька про те, що ii сестра зникла, вигадали розiграш. Пiсля наказу не вмикати камери Найтлi дали такий лист: “Я неправильний лист. Спробуйте не смiятись. Йде зйомка”. Кiра не змогла приховати смiху, однак iй це не дуже сподобалось. В цей момент увiмкнули камери, i саме цей дубль увiйшов до фiльму.

3 коментаря для “Гордiсть та упередження”

  1. Гарненький фiльм, хоча i кажуть що мелодрама, а як на мене, то найкраща комедiя з нового року 🙂
    Всiм рекомендую сходити, 2 години пролетiло дуже швидко, море задоволення i смiху

  2. Найтлi правильно зауважила про партнера по фiльму, поведiнка та характер на 50% нагадують Алана Рiкмана в ролi Северуса Снейпа в Гаррi Поттерi.

    Coolchevy, дiйсно чудовий фiльм, проте, можливо цi 2 години пролетiли для тебе, бо ходив з потрiбною людиною в кiнотеатр?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *