Камерон Дiас

Камерон Дiас (Cameron Dias / Камерон Диас) народилась в Техасi, у родинi нафтовика. Серед своiх предкiв вона згадуe iрландцiв, нiмцiв, англiйцiв та корiнних американцiв. Дiас так розповiдаe про початок своei запаморочливоi кар’eри: “Якось на вечiрцi я познайомилася з фотографом, котрий запропонував менi працювати моделлю. Тато i мама, оскiльки менi було лише 16 рокiв, вимагали вiд мене тiльки одного – закiнчити середню школу. У нас була проста угода: якщо я хочу стати професiйною манекенницею, то повинна здати всi випускнi iспити в полiтехнiчнiй школi на Лонг Бiч. Я зробила це i поiхала позувати в Японiю на три мiсяцi”.

Дiас пiдписала контракт зi знаменитим агентством фотомоделей “Елiт”, брала участь у численних показах мод, з’являлась у телевiзiйних рекламних клiпах, а також ходила на рiзнi кiнопроби разом з iншими дiвчатами з “Елiт”. Вона легко виборола роль у мiстичному “Воронi” (1993) Алекса Прояса, однак, прочитавши сценарiй, вiдмовилась вiд неi. У “Масцi” (1994) Чарлза Рассела Камерон претендувала лише на епiзод, але асистенти режисера вирiшили доручити iй головну жiночу роль. За тиждень Дiас дiзналася, що таки гратиме естрадну спiвачку Тiну, i почала ходити на акторськi курси та займатися танцями. Iй не довелося тiльки спiвати – свiй голос iй позичила Ванесса Вiльямс.

Камерон Дiас (Cameron Diaz / Камерон Диас) народилась в Техасi, у родинi нафтовика. Серед своiх предкiв вона згадуe iрландцiв, нiмцiв, англiйцiв та корiнних американцiв. Дiас так розповiдаe про початок своei запаморочливоi кар’eри: “Якось на вечiрцi я познайомилася з фотографом, котрий запропонував менi працювати моделлю. Тато i мама, оскiльки менi було лише 16 рокiв, вимагали вiд мене тiльки одного – закiнчити середню школу. У нас була проста угода: якщо я хочу стати професiйною манекенницею, то повинна здати всi випускнi iспити в полiтехнiчнiй школi на Лонг Бiч. Я зробила це i поiхала позувати в Японiю на три мiсяцi”.

Дiас пiдписала контракт зi знаменитим агентством фотомоделей “Елiт”, брала участь у численних показах мод, з’являлась у телевiзiйних рекламних клiпах, а також ходила на рiзнi кiнопроби разом з iншими дiвчатами з “Елiт”. Вона легко виборола роль у мiстичному “Воронi” (1993) Алекса Прояса, однак, прочитавши сценарiй, вiдмовилась вiд неi. У [“Масцi”->mask] (1994) Чарлза Рассела Камерон претендувала лише на епiзод, але асистенти режисера вирiшили доручити iй головну жiночу роль. За тиждень Дiас дiзналася, що таки гратиме естрадну спiвачку Тiну, i почала ходити на акторськi курси та займатися танцями. Iй не довелося тiльки спiвати – свiй голос iй позичила Ванесса Вiльямс.

Пiсля вражаючого успiху “Маски” на Камерон посипалися запрошення з “фабрики мрiй”. Проте вона не хотiла перетворюватись на чергову секс-бомбу, вiдмовилась вiд усiх вигiдних пропозицiй i зiграла у низькобюджетнiй “чорнiй комедii” “Вечеря з отрутою”. Потiм акторка зацiкавилась бойовиком “Смертельний бiй”, однак не змогла знiматися, тому що тренер-каратист на однiй з репетицiй випадково пошкодив iй руку. Пiсля цього Дiас зробила рiчну перерву у зйомках: “Я дiйшла висновку, що якщо хочу серйозно зайнятися акторською професieю, то повинна навчитися терпляче чекати вiдповiдний сценарiй, який дозволив би менi показати, що можу виконувати найрiзноманiтнiшi ролi”.

У 1996 роцi Камерон повернулась на екран у фiльмi Стiвена Байджельмана “Вiдчуваючи Мiннесоту”. Вона погодилась за незначний гонорар взяти участь у картинi постановника-дебютанта, бо iй сподобалась незвична любовна лiнiя в сюжетi та героiня на iм’я Фреддi, вiд якоi ранiше вiдмовилась [Гвiнет Пелтроу->gwinet-paltrow]. Наступнi стрiчки (“Голова над водою” Джима Вiлсона, “Вона eдина” Еда Бернса) не принесли Дiас популярностi, проте завдяки цим роботам критики почали вважати ii здiбною актрисою.

В романтичнiй комедii “Весiлля мого найкращого друга” (1997) П. Дж. Хогана акторка перевтiлилась у дочку мiльйонера Кiммi. Хоча зiркою фiльму була [Джулiя Робертс->julia-roberts], багатьом глядачам найкраще запам’ятався саме персонаж Дiас. Достатньо високi оцiнки отримала i гра актриси у картинi Деннi Бойла “Неординарне життя” (1997).

Заголовна роль у невибагливiй “антиполiткоректнiй” комедii “Усi в захопленнi вiд Мерi” (1998) братiв Фареллi зробила Камерон Дiас справжньою зiркою. Незважаючи на те, що ii героiня замислювалась авторами як сатиричний образ “iдеальноi американки”, вона сподобалась публiцi i принесла виконавицi нагороду MTV. Завдяки комедiйному бойовику [“Янголи Чарлi”->charlies-angels] (2000) акторка остаточно закрiпилася у “вищiй лiзi” Голлiвуду.

Втiм, Дiас неодноразово доводила, що ii цiкавлять не лише дорогi проекти та високi гонорари. Знiматися у “футбольнiй” драмi Олiвера Стоуна “Кожноi недiлi” (1999) вона погодилася за 500 тисяч доларiв i в результатi здобула премiю “Блокбастер”. Того ж року в експериментальнiй стрiчцi “Бути Джоном Малковичем” (1999) Спайка Джонзi зiрка блискуче зiграла Лоттi, дружину лялькаря. Критики та кiноестети були у захватi вiд роботи Дiас i визнали цю роль найкращою у ii доробку. Вони добре зустрiли i роль злодiйки, зiграну Камерон у “Бандах Нью-Йорка” (2002) Мартiна Скорсезе.

Що ж стосуeться заробiткiв акторки, то вони невпинно йдуть вгору. За тиждень працi над озвученням принцеси в “Шреку-2” вона заробила 10 мiльйонiв, за комедiю “Солоденька” – 15 млн. доларiв, а у 2002 р. приeдналась до Джулii Робертс у голлiвудському “Клубi 20 мiльйонiв”, отримавши вищеназвану суму за зйомки у “Янголах Чарлi-2”.

4 коментаря для “Камерон Дiас”

  1. >>тiльки ноги розсуває
    цiкаво звiдки такi вiдомостi,
    наведiть будь-ласка хоча б одне джерело,
    якщо звiсно ви не просто так язиком плещете

  2. 2Genyk
    звичайно у мене документальне вiдео яке доречi сам знiмав, тому сумнiвiв не викликає, принаймi у мене

    чи вам почорнiлу жовту пресу навести?

  3. Сповіщення: Лицар дня | Kinoblog

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *