Наталі Портман

Наталі Портман (Natalie Portman / Натали Портман), справжнє прізвище якої – Хершлаг, народилась 9 червня 1981 р. в Ієрусалимі. Її батько – лікар, мати – художниця. Коли дівчинці було три роки, сім’я переїхала у США. В дитинстві Наталі займалась хореографією і входила до складу танцювальної трупи World Patrol Kids, яка виступала на доброчинних акціях на захист навколишнього середовища.

Представник модельного агентства помітив 11-річну Портман у піццерії, де вона знаходилась разом зі своєю матір’ю. Наталі запропонували контракт на рекламу продукції фірми «Revlon». Через рік вона потрапила на проби на роль Матільди в «Леоні-кілері» (1994) Люка Бессона. Режисер відразу зрозумів, що знайшов потрібну виконавицю, однак згідно з вимогами її батьків змушений був суттєво змінити сценарій, викинувши відверті сцени і звівши насилля до мінімуму. Успіх картини визначив подальшу долю Портман.

Наталі Портман (Natalie Portman / Натали Портман), справжнє прізвище якої – Хершлаг, народилась 9 червня 1981 р. в Ієрусалимі. Її батько – лікар, мати – художниця. Коли дівчинці було три роки, сім’я переїхала у США. В дитинстві Наталі займалась хореографією і входила до складу танцювальної трупи World Patrol Kids, яка виступала на доброчинних акціях на захист навколишнього середовища.

Представник модельного агентства помітив 11-річну Портман у піццерії, де вона знаходилась разом зі своєю матір’ю. Наталі запропонували контракт на рекламу продукції фірми «Revlon». Через рік вона потрапила на проби на роль Матільди в [«Леоні-кілері»->leon] (1994) Люка Бессона. Режисер відразу зрозумів, що знайшов потрібну виконавицю, однак згідно з вимогами її батьків змушений був суттєво змінити сценарій, викинувши відверті сцени і звівши насилля до мінімуму. Успіх картини визначив подальшу долю Портман.

Наступні два роки вона проводила літні канікули в акторській школі Stagedoor Manor Performing Arts Camp, одночасно знімаючись у найвідоміших режисерів поруч із зірками першої величини – [Аль Пачіно->al-pacino] («Сутичка»), Тімоті Хаттоном («Красиві дівчата»), [Джеком Ніколсоном->jack-nicholson] («Марс атакує!»), [Джулією Робертс->julia-roberts] («Усі кажуть, що я тебе кохаю»). Наталі неодноразово відмовлялась від ризикованих ролей («Ожеледь», «Лоліта»), а у 1997 р. вийшла на театральну сцену.

У 1999 р. Портман вступила до Гарварду, обравши в якості своєї спеціалізації психологію. Того ж року вона стала суперзіркою, зігравши королеву Амідалу у першому епізоді нової трилогії «Зоряних війн» Джорджа Лукаса. «Дивно – раніше мене впізнавали дорослі чоловіки, які бачили мене в «Леоні» або в «Красивих дівчатах», – розповідає актриса. – А зараз мене набагато частіше впізнають діти. Це чудово! Мені подобається ходити вулицями і чути дитячі крики: «Дивіться, королева Амідала йде!» Це єдині ознаки слави, які мені подобаються». Власне, це єдині позитивні ознаки популярності, які принесла їй ця роль: для більшості критиків вона в якості об’єкта висміювання опинилась на другому місці після свого «коханого» – Гейдена Крістенсена.

Однак ті самі критики не могли не відзначити, що роль у драмі [«Близькість»->closer] [Майка Ніколса->mike-nicols] – це новий етап у кар’єрі Наталі Портман, і присуджений акторці «Золотий глобус», як і номінація на «Оскар», підтвердили це. «Наталі – одна з найкращих актрис покоління, – каже Ніколс. – Вона готова служити фільму і йти так далеко, як це потрібно за сюжетом». Залишається сподіватись, що, досхочу повоювавши в космосі, Наталі буде йти накресленим «Близькістю» курсом.

Політика цікавить Портман мало не більше, ніж кіно. У 2004 р. Наталі допомагала організаторам передвиборчої кампанії Джона Керрі, а тепер вважає своєю головною справою роботу в організації FINCA («Фонд допомоги міжнародної спільноти»), яка допомагає жінкам у країнах третього світу. Акторка, яка влітку 2004 р. закінчила університет, стверджує, що не збирається переїздити у Голлівуд: вона живе у Нью-Йорку, оскільки це місто допомагає їй зберігати відчуття реальності.

1 коментар для “Наталі Портман”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *