Поцілунок невдахи, або Чумова фортуна

Поняття “везіння” у кожного своє, але Ешлі Олбрайт може вважати себе везучою за будь-якими мірками – вона завжди виграє в лотереї, їй часто трапляються загублені гроші, дощ припиняється, щойно вона ступає на вулицю, а потрібні слова для переконання клієнта із півмільярдними статками самі приходять на думку. Вона вже починає робити і, безсумнівно, зробила б запаморочливу кар’єру, не зведи її доля з Джейком Хардіном – повною протилежністю Ешлі. На нього скрізь щось падає, штани рвуться у найважливіший момент, машини обливають брудом, а працівники усіх навколишніх рятувальних служб і поліцейських дільниць вже давно із ним знайомі.

Але випадковий поцілунок обертає колесо фортуни в інший бік і міняє їх “карми” місцями – у Джейка починається зліт кар’єри музичного агента з розкруткою своєї групи, а у Ешлі рветься сукня, ламається каблук, вона втрачає роботу і потрапляє до в’язниці за звинуваченням у сутенерстві. Тепер їй потрібно знайти невідомого хлопця, що вкрав у неї фортуну.

Поняття "везіння" у кожного своє, але Ешлі Олбрайт може вважати себе везучою за будь-якими мірками – вона завжди виграє в лотереї, їй часто трапляються загублені гроші, дощ припиняється, щойно вона ступає на вулицю, а потрібні слова для переконання клієнта із півмільярдними статками самі приходять на думку. Вона вже починає робити і, безсумнівно, зробила б запаморочливу кар’єру, не зведи її доля з Джейком Хардіном – повною протилежністю Ешлі. На нього скрізь щось падає, штани рвуться у найважливіший момент, машини обливають брудом, а працівники усіх навколишніх рятувальних служб і поліцейських дільниць вже давно із ним знайомі.

Але випадковий поцілунок обертає колесо фортуни в інший бік і міняє їх "карми" місцями – у Джейка починається зліт кар’єри музичного агента з розкруткою своєї групи, а у Ешлі рветься сукня, ламається каблук, вона втрачає роботу і потрапляє до в’язниці за звинуваченням у сутенерстві. Тепер їй потрібно знайти невідомого хлопця, що вкрав у неї фортуну.

Режисер Дональд Петрі, відомий як творець легких романтичних комедій на зразок "Містичної Піци", "Міс Конгеніальності" та "Як позбутися хлопця за 10 днів", не став ризикувати і вигадувати нічого надоригінального, щоб не витратити даремно гроші [Брюса Вілліса->bruce-willis] – одного з продюсерів стрічки. Взявши за основу сюжету ситуацію із обміном між двома людьми чим-небудь (відразу спадає на думку з десяток картин, хоч би й фільм "Чумова п’ятниця" з тою ж [Ліндсі Лоан->lindsey-lohan], де її героїня обмінювалася тілом із матір’ю) – у даному випадку везінням, додавши багато симпатичних голівудських хлопчиків і дівчаток з різних серіалів, він створив легку і приємну підліткову комедію, на котру приємно піти з парою і досхочу посміятися над халепами, в які потрапляють герої.

Безсумнівним плюсом виявилося залучення до участі у фільмі британської групи McFly, що не тільки забезпечила стрічку досить приємною музикою, але й сама відіграла одну з головних ролей, не змінюючи ні своєї назви, ні імен учасників. Ну а шестеро людей, що писали сценарій, добре попрацювали в команді і не допустили в ньому ані провисань, ані перегравань. Окремі моменті невезіння, вигадані ними для героїв, мені особисто не дуже сподобалися, але в цілому фільм залишає досить приємні враження, а не відчуття даремної витрати часу. Сама Ліндсі – окрема історія. Дорослішає дівчина, від ролей школярів-підлітків перейшла до ролей успішних дівчат, а грає так само добре. Подивимося, що буде далі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *