Поліція Маямі: Відділ моралі

Поліція Маямі: Відділ моралі (Miami Vice / Полиция Майами: Отдел нравов). Бойовик. США, 2006. Режисер Майкл Манн. У ролях: Колін Фаррелл, Джеймі Фокс, Гон Лі, Луїс Тосар, Наомі Харріс, Елізабет Родрігес.

Головні герої – стильні поліцейські з Маямі Сонні Крокетт (Фаррелл) та Рікардо Таббс (Фокс). Щоб проникнути в серце кримінальної імперії, вони вдають з себе контрабандистів, які перевозять наркотики на швидкісних катерах. Виникає ситуація, в якій полісмени забувають про правило роботи під прикриттям: нічого особистого. Їм доводиться покинути територію США і діяти у повному відриві від колег.

Поліція Маямі: Відділ моралі (Miami Vice / Полиция Майами: Отдел нравов). Бойовик. США, 2006. Режисер [Майкл Манн->michael-mann]. У ролях: [Колін Фаррелл->colin-farrell], [Джеймі Фокс->jamie-foxx], [Гон Лі->gon-li], Луїс Тосар, Наомі Харріс, Елізабет Родрігес.

Головні герої – стильні поліцейські з Маямі Сонні Крокетт (Фаррелл) та Рікардо Таббс (Фокс). Щоб проникнути в серце кримінальної імперії, вони вдають з себе контрабандистів, які перевозять наркотики на швидкісних катерах. Виникає ситуація, в якій полісмени забувають про правило роботи під прикриттям: нічого особистого. Їм доводиться покинути територію США і діяти у повному відриві від колег.

У 80-х серіал про Крокетта (Дон Джонсон) та Таббса (Філіп Майкл Томас) задавав тон в моді і поведінці, визначав перші строки музичних чартів, мав найвищий рейтинг і був неодноразово номінований на “Еммі”. Продюсером “Поліції Маямі” був Майкл Манн, з яким Джеймі Фокс працював двічі (над [“Алі”->ali] та [“Співучасником”->collateral]). Ідея перенести телешоу на великий екран визрівала досить давно, але її реалізацією ми зобов’язані саме Фоксу: “Під час зйомок “Співучасника” я підійшов до Манна, наспівав йому тему заставки і розповів, яким має бути рекламний ролик”. Манн сам написав сценарій і став режисером фільму.

Манн заявив, що жоден з учасників серіалу в стрічці не з’явиться, що він не збирається наповнювати фільм ностальгією за 80-ми або ж робити з нього пародію. Постановник пообіцяв, що його картина буде жорсткою поліцейською драмою наших днів. Роль Крокетта він хотів віддати Тому Крузу, однак вона дісталась Фарреллу, якому довелось відрощувати волосся і стати блондином.

“В Маямі все дихає сексуальністю, – вважає Манн. – В серіалі це передати не дозволили, а ми покажемо нічне життя в усій його красі”. В сценарії кохана Крокетта, Ізабелла, була афрокубинкою, однак, побачивши на зйомках [“Щоденника гейші”->memoirs-of-a-geisha] Гон Лі, режисер захотів попрацювати з нею і поміняв Анголу на Китай. Для того, щоб китаянка розмовляла з кубинським акцентом, найняли вчителя-кубинця. Інший викладач вчив Фаррелла і Лі танцювати сальсу – танець, який зближує їх героїв.

Манн довго підбирав натуру в Маямі, з особливим інтересом вивчав райони “Маленької Гавани” і “Маленького Гаїті”, бо саме на Кубі і в Порт-о-Пренсі відбувається частина дії. Джунглі знайшли у болотах Еверглейдз. На три ночі довелось закрити 95-й хайвей, де герої гальмують підозрілу машину: режисеру сподобався силует хмарочосів, який відкривався звідти. Зйомки почались наприкінці червня 2005 р. зі сцени у клубі, для якої знадобилась масовка у 900 чоловік.

Наприкінці серпня до Флориди завітав ураган “Катріна”. Місцевих техперсонал розпустили по домах – піклуватись про сім’ї. Манну довелось переїхати зі свого дому у низинному районі до готелю вище, туди ж евакуювали офіс. Знімальні майданчики майже не постраждали – лише кілька дерев впали на трейлери.

У середині жовтня зйомки перемістились до Домініканської Республіки: в Санто-Домінго знімали Гавану і Гаїті, замінивши ненадовго всі іспанські написи на французькі. Саме там відбувся неприємний інцидент. 44-річний Маріо Торрес мріяв потрапити у фільм статистом, але його не підпускали до Манна. Чоловік посварився з охоронцем готеля, де тоді працювала група, дістав пістолет, почав стріляти і сам отримав пулю – більше ніхто не постраждав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *