Бріс Даллас Говард

Бріс Даллас Говард (Bryce Dallas Hjward / Брис Даллас Говард) народилась 2 березня 1981 р. у Далласі (штат Техас) – звідси її друге ім’я. Її батько – режисер Рон Говард (“Аполло 13”, “Ігри розуму”). Бріс знімалась у маленьких ролях з 1989 р., переважно у фільмах батька (зокрема у “Грінчі – викрадачі Різдва”). Говард закінчила Нью-Йоркський університет і консерваторію Стелли Адлер.

Увагу до молодої акторки привернула перша ж її головна роль у трилері “Таємничий ліс” М. Найта Шаямалана. Ця картина не мала такого надзвичайного успіху у прокаті, як “Шосте почуття” та “Знаки” того ж режисера, і не отримала такої ж кількості схвальних рецензій, проте багатьом запам’яталась героїня Бріс – беззахисна на перший погляд сліпа дівчина Айві, яка знаходить у собі достатньо сил, щоб заради порятунку коханого вирушити до лісу, сповненого загадкових небезпек. Роль призначалась Кірстен Данст, яка віддала перевагу “Елізабеттауну” Кемерона Кроу і дала таким чином можливість блиснути на екрані нікому невідомій Бріс Даллас.

Бріс Даллас Говард (Bryce Dallas Howard / Брис Даллас Говард) народилась 2 березня 1981 р. у Далласі (штат Техас) – звідси її друге ім’я. Її батько – режисер Рон Говард (“Аполло 13”, “Ігри розуму”). Бріс знімалась у маленьких ролях з 1989 р., переважно у фільмах батька (зокрема у [“Грінчі – викрадачі Різдва”->grinch]). Говард закінчила Нью-Йоркський університет і консерваторію Стелли Адлер.

Увагу до молодої акторки привернула перша ж її головна роль у трилері [“Таємничий ліс”->village] [М. Найта Шаямалана->m-night-shyamalan]. Ця картина не мала такого надзвичайного успіху у прокаті, як [“Шосте почуття”->sixth-sense] та [“Знаки”->signs] того ж режисера, і не отримала такої ж кількості схвальних рецензій, проте багатьом запам’яталась героїня Бріс – беззахисна на перший погляд сліпа дівчина Айві, яка знаходить у собі достатньо сил, щоб заради порятунку коханого вирушити до лісу, сповненого загадкових небезпек. Роль призначалась [Кірстен Данст->kirsten-dunst], яка віддала перевагу [“Елізабеттауну”->elizabethtown] [Кемерона Кроу->cameron-crow] і дала таким чином можливість блиснути на екрані нікому невідомій Бріс Даллас.

Наступним кроком Говард до визнання і слави стала роль Грейс у картині [“Мандерлай”->manderlay], другій частині “американської трилогії” Ларса фон Трієра. У “Догвілі”, першому фільмі трилогії, цю героїню грала Ніколь Кідман. Однак у продовженні режисеру була потрібна трохи інша Грейс, і вік виконавиці мав для нього велике значення: наївна людяність героїні, яка виглядала цілком природно у “Догвілі”, у “Мандерлаї” починає більше нагадувати звичайну дурість. Бріс пройшла прослуховування, зігравши і записавши на відео три сцени зі стрічки. Це було ще до початку роботи над “Таємничим лісом”. Під час зйомок картини Шаямалана фон Трієр викликав акторку на повторне прослуховування, вже особисте, у Данію. У Говард було усього 22 години, щоб злітати туди і повернутись у Штати. Прослуховування тривало три години і було доволі незвичним: актрисі довелось просто ходити перед фон Трієром туди-сюди. Через кілька тижнів вона дізналась, що отримала роль.

Говард мріє знятися у багатьох режисерів. Серед них – Базз Лурман, Спайк Джонзі, Мартін Скорсезе, Квентін Тарантіно. Проте її наступною роботою стане кінокомікс [“Людина-павук-3”->spider-man-3], прем’єра якого відбудеться влітку наступного року. Актрисі дісталась роль Гвен Стейсі; у коміксах вона була першою коханою Пітера Паркера, яка гинула від лап Зеленого Гобліна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *