Бен Аффлек

Бен Аффлек (Ben Affleck / Бен Аффлек) народився 15 серпня 1972 р. у місті Берклі (штат Каліфорнія). Його батько, який у молодості теж намагався стати актором, але не досяг успіху, працював медиком, а мати була педагогом і сподівалась, що син обере саме цю професію. Коли хлопцю було сім років, його за допомогою одного зі знайомих влаштували на невелику роль у телесеріалі «Подорож Мімі». Того ж року Бен познайомився з іншою майбутньою зіркою – Меттом Деймоном, який став його найкращим другом. Вони разом мріяли про акторську кар’єру, ходили на кінопроби, знімались у масовках і зіграли невеликі ролі у картині «Шкільні узи» (1992). Потім їх шляхи ненадовго розійшлися: Деймон вступив до Гарварду, а Аффлек залишив університет Вермонта і вирушив у Голлівуд.

Спочатку Бену не щастило, однак на зйомках стрічки «Щури з супермаркету» (1995) його помітив режисер Кевін Сміт. Він запросив актора на головну роль у своєму наступному фільмі «У погоні за Емі» (1997). Після цієї роботи на Аффлека звернули увагу, проте справжній успіх йому принесла співпраця з давнім другом Деймоном.

Бен Аффлек (Ben Affleck / Бен Аффлек) народився 15 серпня 1972 р. у місті Берклі (штат Каліфорнія). Його батько, який у молодості теж намагався стати актором, але не досяг успіху, працював медиком, а мати була педагогом і сподівалась, що син обере саме цю професію. Коли хлопцю було сім років, його за допомогою одного зі знайомих влаштували на невелику роль у телесеріалі «Подорож Мімі». Того ж року Бен познайомився з іншою майбутньою зіркою – [Меттом Деймоном->matt-damon], який став його найкращим другом. Вони разом мріяли про акторську кар’єру, ходили на кінопроби, знімались у масовках і зіграли невеликі ролі у картині «Шкільні узи» (1992). Потім їх шляхи ненадовго розійшлися: Деймон вступив до Гарварду, а Аффлек залишив університет Вермонта і вирушив у Голлівуд.

Спочатку Бену не щастило, однак на зйомках стрічки «Щури з супермаркету» (1995) його помітив режисер Кевін Сміт. Він запросив актора на головну роль у своєму наступному фільмі «У погоні за Емі» (1997). Після цієї роботи на Аффлека звернули увагу, проте справжній успіх йому принесла співпраця з давнім другом Деймоном.

Сценарій «Розумника Вілла Хантінга» хлопці писали п’ять років. В образах героїв вони змалювали багатьох своїх близьких і знайомих. Спочатку ніхто з продюсерів не хотів брати на головні ролі маловідомих акторів, але потім сценарієм зацікавились на студії «Мірамакс». Режисером став Гас Ван Сент, продюсером – Кевін Сміт, а одну з другорядних ролей виконав популярний комік Робін Вільямс. Картина виявилась однією з головних кіносенсацій 1997 р., зібрала у прокаті США понад 121 млн. доларів, а Деймон та Аффлек отримали «Оскара» за сценарій.

Роль у фільмі-катастрофі [«Армагеддон»->armageddon] (1998) [Майкла Бея->michael-bay] перетворила Бена на одного з найпопулярніших молодих акторів «фабрики мрій». В наступні роки він знімався дуже часто – у бойовиках («Азартні ігри», «Ціна страху») і драмах («У чужому ряді»), романтичних комедіях («Сили природи») і мелодрамах ([«Чужий квиток»->bounce]). «Перл Харбор» (2001), в якому Аффлек зіграв одну з головних ролей, зібрав у прокаті США близько 200 млн. доларів, однак набагато цікавішими були роботи актора у «Закоханому Шекспірі» Джона Меддена та у комедіях Кевіна Сміта «Догма» і «Джей і Мовчазний Боб завдають удару у відповідь» (в останній стрічці Бен спародіював сам себе).

2003 рік був для Аффлека не дуже вдалим: його ролі у бойовиках [«Шибайголова»->daredevil] та «Час розплати» критики оцінили дуже низько, а фільм «Джильї» Мартіна Бреста взагалі став повним провалом і приніс Бену «Золоту малину» – премію для найгірших. У 2004 р. актор знявся у картині Кевіна Сміта «Дівчина з Джерсі» та у комедії Майка Мітчелла «Пережити Різдво». Зараз його можна побачити у стрічці «Марнуючи життя», яка щойно вийшла на наші екрани.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *