63-й Венеціанський кінофестиваль

“Золотого лева” 63-го Венеціанського кінофестивалю виборола картина Цзя Чжанке “Натюрморт”, яка розповідає про долю жителів одного з селищ, зруйнованих під час будівництва в китайській провінції Хубей найбільшої у світі дамби “Три ущелини”. Його перемога у боротьбі з “Королевою” Стівена Фрірза, драмою Алена Рене “Приватні жахи у публічних місцях” і фантастичною стрічкою Альфонсо Куарона “Діти людські” була досить несподіваною. Після церемонії нагородження голова журі Катрін Деньов казала, що в “Натюрморті” її та її колег переконали і зворушили “краса зйомок і сильний, неполітизований сюжет”.

Іншим сюрпризом стало вручення нагороди за найкращу чоловічу роль голлівудській зірці Бену Аффлеку за фільм “Голлівудленд” Аллена Коултера, який розповідає про вбивство зірки телебачення.

“Золотого лева” 63-го Венеціанського кінофестивалю виборола картина Цзя Чжанке [“Натюрморт”->naturmort], яка розповідає про долю жителів одного з селищ, зруйнованих під час будівництва в китайській провінції Хубей найбільшої у світі дамби “Три ущелини”. Її перемога у боротьбі з “Королевою” Стівена Фрірза, драмою Алена Рене “Приватні жахи у публічних місцях” і фантастичною стрічкою Альфонсо Куарона “Діти людські” була досить несподіваною. Після церемонії нагородження голова журі Катрін Деньов казала, що в “Натюрморті” її та її колег переконали і зворушили “краса зйомок і сильний, неполітизований сюжет”.

Іншим сюрпризом стало вручення нагороди за найкращу чоловічу роль голлівудській зірці [Бену Аффлеку->ben-affleck] за фільм “Голлівудленд” Аллена Коултера, який розповідає про вбивство зірки телебачення.

Найкращою актрисою фестивалю визнали Хелен Міррен за головну роль у “Королеві”, картині, що розповідає про обставини сімейної кризи у британській королівській сім’ї після загибелі принцеси Діани.

“Срібні леви” за режисуру дістались Алену Рене та італійцю Емануеле Кріалезе, чию картину “Новий світ” члени журі назвали “одкровенням фестивалю”. Спеціальний приз журі присудили “Даратту” Махамата-Салеха Харуна. Найкращим сценаристом назвали автора “Королеви” Пітера Моргана, а оператором – мексиканця Еммануеля Любецкі (“Діти людські”). Переможцем документального конкурсу став Спайк Лі, який привіз стрічку про наслідки урагану “Катріна”.

Закривала фестиваль стрічка Павла Лунгіна “Острів” з Петром Мамоновим у головній ролі. Усього в конкурсній програмі було представлено 21 фільм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *