Люди у чорному-2

Люди у чорному-2 (Men In Black 2 / Люди в черном-2). США, 2002. Режисер Баррі Сонненфелд. У ролях: Томмі Лі Джонс, Вілл Сміт, Росаріо Доусон, Лара Флінн Бойл, Тоні Шелхауб.

1+1, неділя 24 вересня, 20.20

Молодому агенту «Дж» (Сміт) доводиться розшукати свого наставника, агента «К» (Джонс), і відновити його стерті спогади, тому що тільки незворушний ветеран «Людей у чорному» знає, як перемогти інопланетну лиходійку Серліну (Бойл) та її помічників…

Люди у чорному-2 (Men In Black 2 / Люди в черном-2). США, 2002. Режисер Баррі Сонненфелд. У ролях: [Томмі Лі Джонс->tommy-lee-jones], [Вілл Сміт->will-smith], [Росаріо Доусон->rosario-dawson], Лара Флінн Бойл, Тоні Шелхауб.

1+1, неділя 24 вересня, 20.20

Молодому агенту «Дж» (Сміт) доводиться розшукати свого наставника, агента «К» (Джонс), і відновити його стерті спогади, тому що тільки незворушний ветеран «Людей у чорному» знає, як перемогти інопланетну лиходійку Серліну (Бойл) та її помічників…

У 1997 р. фантастична комедія «Люди у чорному» Баррі Сонненфелда досить несподівано стала касовим лідером сезону, зібравши тільки в американському прокаті понад 237 млн. доларів. Виконавець однієї з головних ролей Томмі Лі Джонс так розповідав про рецепт успіху цього блокбастера: «Візьміть «Мисливців за привидами», змішайте з «Кримінальним чтивом» і запросіть з «Дня Незалежності» Вілла Сміта. Потім додайте «чорний гумор» Сонненфелда і посадіть зверху Стівена Спілберга у якості продюсера». Стрічка отримала «Оскара» за майстерну роботу гримера Ріка Бейкера, приз «Блокбастер» найкращому актору у фантастичному фільмі (Вілл Сміт) і дві премії «MTV Movie Awards» (у номінаціях «Найкраща пісня» та «Найкраща бійка»).

У фіналі картини герой Джонса, досвідчений агент «К», стер зі своєї пам’яті спогади про діяльність надсекретної організації і розпочав спокійне життя. Однак дует Джонса та Сміта настільки сподобався публіці, що у продовження продюсери вирішили запросити обох зірок. Молодому агенту «Дж» доводиться докласти зусиль, щоб відновити спогади свого старшого колеги. «Я не розповідатиму, як сценаристи повернули Томмі, але зізнаюсь, що вони зробили це ефектно», – казав в інтерв’ю Сміт, якому за участь у «Людях у чорному-2» заплатили 20 млн. доларів.

Роль Серліни мала виконувати [Фамке Янсcен->famke-janssen] («Золоте око», [«Люди Ікс»->x-men]), проте після першого ж дня зйомок акторка припинила роботу «через сімейні обставини», і її замінила Лара Флінн Бойл («Твін Пікс»). Бюджет «Людей у чорному-2» становив 97 мільйонів. Після терактів 11 вересня довелося переробити останні сцени картини: фінальну сутичку з галактичними покидьками, яка мала відбутися на даху Всесвітнього Торгового центру, згідно з повідомленнями ЗМІ, перенесли на хмарочос «Крайслер».

Другу картину про надсекретну організацію, що контролює дії прибульців на Землі, рекламували як один з головних блокбастерів літнього сезону. Зйомки фільму почалися у Нью-Йорку у червні 2001 р., а закінчилися у жовтні. Було знято навіть два різних закінчення стрічки: традиційний хеппі-енд та більш похмурий фінал; продюсери не стали ризикувати і використали перший варіант. За перші три дні прокату «Люди у чорному-2» зібрали 52 млн. доларів, а загалом касові збори картини у США перевищили 190 мільйонів. Це трохи менше, ніж прибутки від першого фільму, однак керівництво студії «Коламбія» навряд чи розраховувало на більшу суму, оскільки нова стрічка є майже точною копією попередньої. Автори других «Людей» не запропонували нічого нового, лише збільшили дозу тих компонентів першої картини, які найбільше сподобались публіці: «спецефектні» тварюки з’являються у кожному кадрі, Сміт щохвилини видає черговий жарт, а інопланетна собака теревенить протягом усього фільму. Втретє такий рецепт навряд чи спрацює успішно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *