Кейт Вінслет

Кейт Вінслет (Kate Winslett / Кейт Уинслет) народилась 5 жовтня 1975 р. в Рідінгу (Великобританія) в багатій сім’ї. Її дід та бабуся були власниками невеликого театру, а батько, мати, дві сестри й дядько займались акторством. На сцену Кейт вперше вийшла в п’ять років. З 11 років вивчала драматичне мистецтво. Багато працювала на британському телебаченні і в театрі, поки у 1994 р. її не вибрали з 175 дівчат на роль школярки-лесбіянки у психологічному трилері Пітера Джексона “Небесні істоти”.

Успіх молодої актриси закріпила робота у стрічці Анга Лі “Розум і почуття” (1995), яка принесла їй декілька британських кінопремій і першу номінацію на “Оскар”. Для цього фільму їй довелось терміново вчитись грати на піаніно.

Кейт Вінслет (Kate Winslet / Кейт Уинслет) народилась 5 жовтня 1975 р. в Рідінгу (Великобританія) в багатій сім’ї. Її дід та бабуся були власниками невеликого театру, а батько, мати, дві сестри й дядько займались акторством. На сцену Кейт вперше вийшла в п’ять років. З 11 років вивчала драматичне мистецтво. Багато працювала на британському телебаченні і в театрі, поки у 1994 р. її не вибрали з 175 дівчат на роль школярки-лесбіянки у психологічному трилері Пітера Джексона “Небесні істоти”.

Успіх молодої актриси закріпила робота у стрічці [Анга Лі->ang-lee] “Розум і почуття” (1995), яка принесла їй декілька британських кінопремій і першу номінацію на “Оскар”. Для цього фільму їй довелось терміново вчитись грати на піаніно.

Вінслет довгий час не щастило на сучасні ролі: дія всіх картин, де їй доводилось зніматись (“Хлопець при дворі короля Артура”, “Джуд”, “Гамлет”, в якому акторка зіграла Офелію), відбувалась у минулому. Деякі критики вважали, що актриса назавжди застрягне в костюмних постановках, і така репутація мало не завадила їй отримати роль в [“Титаніку”->titanic]. “Але після проби я зрозумів, що вона найталановитіша актриса її покоління”, – згадує [Джеймс Кемерон->james-cameron]. За словами Кейт, на галасливому знімальному майданчику найкасовішого фільму усіх часів її рятувала класична музика. Щодня Вінслет брала з собою плеєр та касети з записами Брамса і, поки всі кричали один на одного, надягала навушники і переселялась в інше століття.

За гру в “Титаніку” акторку було вдруге номіновано на “Оскар”. Після гучного успіху стрічки вона легко могла стати черговою голлівудською зіркою, однак її цікавили не блокбастери, а складні драматичні ролі. На запитання журналістів, чому вона, відмовившись від престижних проектів “Закоханий Шекспір” та “Анна і король”, віддала перевагу скромній низькобюджетній картині [“Священний дим”->holy-smoke] (2000), Вінслет відповідала: “Мені сподобалось, що Джейн Кемпіон запропонувала мені зіграти дуже реальну та мужню жінку. Сценарій був чудовим. Моїм партнером мав стати Харві Кейтел. Хіба таким подарунком можна знехтувати?” Готуючись до зйомок, вона навіть провела два тижні в Індії, хоча умови, в яких мала жити її героїня, їй не подобались. Кейт вважає, що “Священний дим” допоміг їй позбутися багатьох підсвідомих жахів.

Серед інших творчих перемог Вінслет – [“Пір’я маркіза де Сада”->quills] (2000), [“Айріс”->iris] (2001; номінація на “Оскар” за роль другого плану), “Життя Дейвіда Гейла” (2003), “Вічне світло чистого розуму” (2004; номінація на “Оскар”). У романтичній комедії [“Відпустка за обміном”->holiday-ann], яку зараз демонструють на наших екранах, партнерами актриси стали [Камерон Діас->cameron-dias], [Джуд Лоу->jude-law] та [Джек Блек->jack-black].

7 коментарів для “Кейт Вінслет”

  1. Заждіть! А якже її роль в останьому фільмі “Маленькі діти”? Мало того що сценарій дивовижний, так ще й героїня неймовірно реальна та чуттєва. П”ять за цю роль!

    Взагалі дивовижна акторка! Дякую за тему

  2. >>Хто може підказати на якому сайті зареєстрована справжня кейт уінслет

    Мабуть, це буде не український сайт. Напевно, це один з англомовних сайтів. Їх не так багато, варто пошукати серед них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *