Маджестик

Маджестик (The Majestic / Маджестик). США, 2001. Режисер Френк Дарабонт. У ролях: Джим Керрі, Мартін Ландау, Лорі Холден, Дейвід Огден Стірс, Джеффрі Деманн, Джеймс Вітмор.

1+1, понеділок 28 серпня, 00.20

Дія стрічки відбувається у 1951 р. Голлівудського сценариста Пітера Епплтона звинувачують у зв’язках з комуністами і звільняють зі студії. Герой у відчаї напивається, потрапляє в автокатастрофу, втрачає пам’ять і опиняється у містечку Лоусон. Гаррі Трімбл, власник кінотеатру «Маджестик», приймає Пітера за свого сина Люка, що загинув на війні…

Маджестик (The Majestic / Маджестик). США, 2001. Режисер Френк Дарабонт. У ролях: [Джим Керрі->jim-carrey], [Мартін Ландау->martin-landau], Лорі Холден, Дейвід Огден Стірс, Джеффрі Деманн, Джеймс Вітмор.

1+1, понеділок 28 серпня, 00.20

Дія стрічки відбувається у 1951 р. Голлівудського сценариста Пітера Епплтона звинувачують у зв’язках з комуністами і звільняють зі студії. Герой у відчаї напивається, потрапляє в автокатастрофу, втрачає пам’ять і опиняється у містечку Лоусон. Гаррі Трімбл, власник кінотеатру «Маджестик», приймає Пітера за свого сина Люка, що загинув на війні…

Продовжити читання “Маджестик”

Дівчина з води

Шаямалан підготував для публіки черговий сюрприз. Сутність його у тому, що у його новому фільмі немає ніякого сюрпризу. А це вже справжня несподіванка.

Режисер свідомо позбавив свою улюблену казку таємничості. Практично усі ходи, зумовлені казковими правилами, нам викладають усно за десять хвилин до того, як вони відбудуться вживу. Навряд чи ця картина здасться комусь і страшною: у порівнянні з шаямаланівськими ж “Знаками” і навіть “Таємничим лісом” епізодів з жахами тут мало, і вони знову ж таки позбавлені таємничості – ми швидко бачимо, як виглядає трав’янистий кузен вовчика-братика, і деревоподібні мавпочки зі смішною назвою, які з’являються у фіналі, теж не справляють особливого враження.

[Шаямалан->m-night-shiamalan] підготував для публіки черговий сюрприз. Сутність його у тому, що у його новому фільмі немає ніякого сюрпризу. А це вже справжня несподіванка.

Продовжити читання “Дівчина з води”

Чесна гра

Чесна гра (Fair Game / Честная игра). США, 1995. Режисер Ендрю Снайпс. У ролях: Вільям Болдуїн, Сідні Кроуфорд, Стівен Беркофф, Селма Хаєк.

Новий канал, субота 26 серпня, 21.50

Жінка-адвокат (Кроуфорд) випадково вплутується у небезпечну гру, в яку замішані колишні агенти КДБ. Її намагається захистити детектив з відділу з розслідування вбивств… Чоловіча роль спочатку призначалась Сталлоне. Навряд чи його участь покращила б ситуацію: бойовик, який замислювався як великий кінодебют Кроуфорд, виявився провальним за усіма параметрами і не залишив ні у кого сумнівів у відсутності акторських здібностей у знаменитої манекенниці.

Чесна гра (Fair Game / Честная игра). США, 1995. Режисер Ендрю Снайпс. У ролях: Вільям Болдуїн, Сідні Кроуфорд, Стівен Беркофф, [Селма Хаєк->selma-haek].

Новий канал, субота 26 серпня, 21.50

Жінка-адвокат (Кроуфорд) випадково вплутується у небезпечну гру, в яку замішані колишні агенти КДБ. Її намагається захистити детектив з відділу з розслідування вбивств… Чоловіча роль спочатку призначалась Сталлоне. Навряд чи його участь покращила б ситуацію: бойовик, який замислювався як великий кінодебют Кроуфорд, виявився провальним за усіма параметрами і не залишив ні у кого сумнівів у відсутності акторських здібностей у знаменитої манекенниці.

Бен Аффлек

Бен Аффлек (Ben Affleck / Бен Аффлек) народився 15 серпня 1972 р. у місті Берклі (штат Каліфорнія). Його батько, який у молодості теж намагався стати актором, але не досяг успіху, працював медиком, а мати була педагогом і сподівалась, що син обере саме цю професію. Коли хлопцю було сім років, його за допомогою одного зі знайомих влаштували на невелику роль у телесеріалі «Подорож Мімі». Того ж року Бен познайомився з іншою майбутньою зіркою – Меттом Деймоном, який став його найкращим другом. Вони разом мріяли про акторську кар’єру, ходили на кінопроби, знімались у масовках і зіграли невеликі ролі у картині «Шкільні узи» (1992). Потім їх шляхи ненадовго розійшлися: Деймон вступив до Гарварду, а Аффлек залишив університет Вермонта і вирушив у Голлівуд.

Спочатку Бену не щастило, однак на зйомках стрічки «Щури з супермаркету» (1995) його помітив режисер Кевін Сміт. Він запросив актора на головну роль у своєму наступному фільмі «У погоні за Емі» (1997). Після цієї роботи на Аффлека звернули увагу, проте справжній успіх йому принесла співпраця з давнім другом Деймоном.

Бен Аффлек (Ben Affleck / Бен Аффлек) народився 15 серпня 1972 р. у місті Берклі (штат Каліфорнія). Його батько, який у молодості теж намагався стати актором, але не досяг успіху, працював медиком, а мати була педагогом і сподівалась, що син обере саме цю професію. Коли хлопцю було сім років, його за допомогою одного зі знайомих влаштували на невелику роль у телесеріалі «Подорож Мімі». Того ж року Бен познайомився з іншою майбутньою зіркою – [Меттом Деймоном->matt-damon], який став його найкращим другом. Вони разом мріяли про акторську кар’єру, ходили на кінопроби, знімались у масовках і зіграли невеликі ролі у картині «Шкільні узи» (1992). Потім їх шляхи ненадовго розійшлися: Деймон вступив до Гарварду, а Аффлек залишив університет Вермонта і вирушив у Голлівуд.

Продовжити читання “Бен Аффлек”

Громове серце

Громове серце (Thunder Heart / Громовое сердце). США, 1992. Режисер Майкл Ептід. У ролях: Вел Кілмер, Сем Шепард, Грем Грін, Фред Ворд.

Інтер, субота 26 серпня, 00.30

В індіанській резервації існують два політичних угрупування. Агенту ФБР (Кілмер), в жилах якого тече кров індіанців сіу, доручено розслідування вбивств кількох активістів… Драматичний трилер без особливих злетів, але з доброю грою Кілмера (у першій половині 90-х у нього був злет). Одним з продюсерів був Роберт Де Ніро.

Громове серце (Thunder Heart / Громовое сердце). США, 1992. Режисер Майкл Ептід. У ролях: [Вел Кілмер->val-kilmer], Сем Шепард, Грем Грін, [Фред Ворд->fred-ward].

Інтер, субота 26 серпня, 00.30

В індіанській резервації існують два політичних угрупування. Агенту ФБР (Кілмер), в жилах якого тече кров індіанців сіу, доручено розслідування вбивств кількох активістів… Драматичний трилер без особливих злетів, але з доброю грою Кілмера (у першій половині 90-х у нього був злет). Одним з продюсерів був [Роберт Де Ніро->robert-de-niro].

Бріс Даллас Говард

Бріс Даллас Говард (Bryce Dallas Hjward / Брис Даллас Говард) народилась 2 березня 1981 р. у Далласі (штат Техас) – звідси її друге ім’я. Її батько – режисер Рон Говард (“Аполло 13”, “Ігри розуму”). Бріс знімалась у маленьких ролях з 1989 р., переважно у фільмах батька (зокрема у “Грінчі – викрадачі Різдва”). Говард закінчила Нью-Йоркський університет і консерваторію Стелли Адлер.

Увагу до молодої акторки привернула перша ж її головна роль у трилері “Таємничий ліс” М. Найта Шаямалана. Ця картина не мала такого надзвичайного успіху у прокаті, як “Шосте почуття” та “Знаки” того ж режисера, і не отримала такої ж кількості схвальних рецензій, проте багатьом запам’яталась героїня Бріс – беззахисна на перший погляд сліпа дівчина Айві, яка знаходить у собі достатньо сил, щоб заради порятунку коханого вирушити до лісу, сповненого загадкових небезпек. Роль призначалась Кірстен Данст, яка віддала перевагу “Елізабеттауну” Кемерона Кроу і дала таким чином можливість блиснути на екрані нікому невідомій Бріс Даллас.

Бріс Даллас Говард (Bryce Dallas Howard / Брис Даллас Говард) народилась 2 березня 1981 р. у Далласі (штат Техас) – звідси її друге ім’я. Її батько – режисер Рон Говард (“Аполло 13”, “Ігри розуму”). Бріс знімалась у маленьких ролях з 1989 р., переважно у фільмах батька (зокрема у [“Грінчі – викрадачі Різдва”->grinch]). Говард закінчила Нью-Йоркський університет і консерваторію Стелли Адлер.

Продовжити читання “Бріс Даллас Говард”

Шоу Трумена

Шоу Трумена (Truman Show / Шоу Трумэна). США, 1998. Режисер Пітер Уїр. У ролях: Джим Керрі, Ед Харріс, Лора Лінні, Наташа Макелхоун, Ноа Еммеріх.

Інтер, четвер 24 серпня, 18.55

Трумен (Керрі) – молодий чоловік, який прожив се своє життя, сам не знаючи цього, на величезному знімальному майданчику, ставши зіркою найпопулярнішого у світі реаліті-шоу. Але одного дня він опиняється перед вибором: залишитись у своєму затишному маленькому світі чи вирушити у сповнений небезпек справжній світ… Мабуть, найкраща роль Джима Керрі, один з найкращих голлівудських фільмів Уїра, і взагалі – картина, яка настільки точно і безжально висміює телевізійну реальність і смаки, які вона формує, заслуговує на увагу і повагу.

Шоу Трумена (Truman Show / Шоу Трумэна). США, 1998. Режисер [Пітер Уїр->peter-weir]. У ролях: [Джим Керрі->jim-carrey], [Ед Харріс->ed-harris], [Лора Лінні->lora-linney], Наташа Макелхоун, Ноа Еммеріх.

Інтер, четвер 24 серпня, 18.55

Трумен (Керрі) – молодий чоловік, який прожив усе своє життя, сам не знаючи цього, на величезному знімальному майданчику, ставши зіркою найпопулярнішого у світі реаліті-шоу. Але одного дня він опиняється перед вибором: залишитись у своєму затишному маленькому світі чи вирушити у сповнений небезпек справжній світ… Мабуть, найкраща роль Джима Керрі, один з найкращих голлівудських фільмів Уїра, і взагалі – картина, яка настільки точно і безжально висміює телевізійну реальність і смаки, які вона формує, заслуговує на увагу і повагу.

Будинок монстрів

Будинок монстрів (Monster House / Дом монстров). Анімація / жахи. США, 2006. Режисер Джил Кенан. Ролі озвучують: Стів Бушемі, Меггі Гілленхаал, Джон Хедер, Кевін Джеймс, Джейсон Лі.

Троє підлітків впевнені, що сусідній будинок – це велике чудовисько, яке загрожує їх спокою. Ніхто з дорослих їм не вірить, тому хоробра трійця вирішує рятувати район без сторонньої допомоги.

Будинок монстрів (Monster House / Дом монстров). Анімація / жахи. США, 2006. Режисер Джил Кенан. Ролі озвучують: [Стів Бушемі->steve-buscemi], [Меггі Гілленхаал->maggie-gyllenhaal], Джон Хедер, Кевін Джеймс, Джейсон Лі.

Троє підлітків впевнені, що сусідній будинок – це велике чудовисько, яке загрожує їх спокою. Ніхто з дорослих їм не вірить, тому хоробра трійця вирішує рятувати район без сторонньої допомоги.

Продовжити читання “Будинок монстрів”

Гра смерті

Гра смерті (Game of Death / Игра смерти). США, 1978. Режисер Роберт Клауз. У ролях: Брюс Лі, Джиг Янг, Х’ю О’Браян, Колін Кемп, Дін Джаггер, Чак Норріс, Карім Абдул Джаббар.

ENTER-фільм, середа 23 серпня, 18.20

Актор, якого нібито вбила мафія, насправді імітував свою смерть, щоб одного дня повернутись і помститися за себе… Символічний сюжет для останнього фільму Брюса Лі, який збирався робити його сам (напевно, із зовсім іншим сюжетом) і зняв кілька епізодів двобоїв. Через п’ять років після смерті найвідомішого актора-бійця режисер Роберт Клауз використав відзняті Лі сцени, а в решті епізодів замінив покійну зірку дублером, тут і там вставляючи великі плани актора з його попередніх фільмів (за цим принципом створювали “фільми з Брюсом Лі” наступні десять років). З усієї картини варті уваги лише фінальні двобої за участю справжнього Брюса, в тому числі знаменита бійка з двометровим баскетболістом Абдулом Джаббаром.

Гра смерті (Game of Death / Игра смерти). США, 1978. Режисер Роберт Клауз. У ролях: [Брюс Лі->bruce-lee], Джиг Янг, Х’ю О’Браян, Колін Кемп, Дін Джаггер, [Чак Норріс->chuck-norris], Карім Абдул Джаббар.

ENTER-фільм, середа 23 серпня, 18.20

Актор, якого нібито вбила мафія, насправді імітував свою смерть, щоб одного дня повернутись і помститися за себе… Символічний сюжет для останнього фільму Брюса Лі, який збирався робити його сам (напевно, із зовсім іншим сюжетом) і зняв кілька епізодів двобоїв. Через п’ять років після смерті найвідомішого актора-бійця режисер Роберт Клауз використав відзняті Лі сцени, а в решті епізодів замінив покійну зірку дублером, тут і там вставляючи великі плани актора з його попередніх фільмів (за цим принципом створювали “фільми з Брюсом Лі” наступні десять років). З усієї картини варті уваги лише фінальні двобої за участю справжнього Брюса, в тому числі знаменита бійка з двометровим баскетболістом Абдулом Джаббаром.

Гарфілд-2

В цьому фільмі працюють як слід здебільшого чотириноги істоти, чиєму професіоналізму треба повчитись їх двоногим колегам. З нетварин можна відзначити хіба що чудового американського Білла Мюррея, який озвучив Гарфілда в оригіналі (його голос відвідувачі кінотеатрів не почують), і не менш чудового актора Олега Табакова, який позичив свій голос пухнастому товстуну в російській версії (саме його можна почути у кінотеатрах). Решта двоногих у картині відверто халтурять.

Сценарист уважно переглянув всі голлівудські комедії на англійську королівську тему, на кшталт “Короля Ральфа”, зібрав докупи усі найжахливіші штампи і вирішив, що це теж можна назвати сценарієм. Режисер прослідкував за тим, щоб аніматори і дресирувальники робили те, за що їм платять, і рештою не переймався. Головні виконавці (ті, які люди) бісять награністю. У Дженніфер Лав Х’юїтт хоча б була причина: вона одночасно знімалась у серіалі, і на те, щоб переключитись, у неї не вистачало часу – чи бажання. А Брекін Меєр грає так… напевно, тому що поки що інакше не навчився. Навіть непоганий актор Коннолі у ролі клінічного ідіота-лиходія нічим не порадував. Зрозуміло, що у стрічках для родинного перегляду погані хлопці повинні виглядати особливо по-ідіотськи, але й тут є зразки для наслідування, наприклад, Круелла Де Вілль у виконанні Гленн Клоуз з “101 далматинця”.

В цьому фільмі працюють як слід здебільшого чотириноги істоти, чиєму професіоналізму треба повчитись їх двоногим колегам. З нетварин можна відзначити хіба що чудового американського коміка [Білла Мюррея->bill-murray], який озвучив Гарфілда в оригіналі (його голос відвідувачі кінотеатрів не почують), і не менш чудового актора Олега Табакова, який позичив свій голос пухнастому товстуну в російській версії (саме його можна почути у кінотеатрах). Решта двоногих у картині відверто халтурять.

Продовжити читання “Гарфілд-2”