Старт сезону нагород

Потрохи визначається коло фільмів, які змагатимуться за “Оскар-2006” в основних номінаціях.
Кінокритики Лос-Анджелесу вручили свій головний приз картині Клінта Іствуда “Листи з Іво-Дзіми”, а у режисерській номінації відзначили Пола Грінграсса (“Юнайтед 93”). Нагорода за жіночу роль дісталась Гелен Міррен (“Королева”), а премію для найкращого актора поділили Саша Берон Коен (“Борат”) та Форест Вітекер (“Останній король Шотландії”).

Нью-йоркські критики назвали найкращим фільмом року стрічку “Юнайтед 93”, присвячену темі вересневих терактів п’ятирічної давнини. Приз за режисуру отримав Мартін Скорсезе (“Відступники”), за сценарій – Пітер Морган (“Королева”). Найкращими актором та актрисою визнали відповідно Фореста Вітекера (“Останній король Шотландії”) та Гелен Міррен (“Королева”), а найкращими виконавцями ролей другого плану – Джекі Ерла Гейлі (“Маленькі діти”) та Дженніфер Хадсон (“Дрімгерлз”).

Потрохи визначається коло фільмів, які змагатимуться за “Оскар-2006” в основних номінаціях.

Кінокритики Лос-Анджелесу вручили свій головний приз картині [Клінта Іствуда->clint-eastwood] “Листи з Іво-Дзіми”, а у режисерській номінації відзначили Пола Грінграсса (“Юнайтед 93”). Нагорода за жіночу роль дісталась [Гелен Міррен->helen-mirren] (“Королева”), а премію для найкращого актора поділили Саша Берон Коен (“Борат”) та [Форест Вітекер->forest-witeker] (“Останній король Шотландії”).

Нью-йоркські критики назвали найкращим фільмом року стрічку “Юнайтед 93”, присвячену темі вересневих терактів п’ятирічної давнини. Приз за режисуру отримав [Мартін Скорсезе->martin-scorcese] ([“Відступники”->departed]), за сценарій – Пітер Морган (“Королева”). Найкращими актором та актрисою визнали відповідно Фореста Вітекера (“Останній король Шотландії”) та Гелен Міррен (“Королева”), а найкращими виконавцями ролей другого плану – Джекі Ерла Гейлі (“Маленькі діти”) та Дженніфер Хадсон ([“Дрімгерлз”->dreamgirls]).

Бостонські критики також відзначили Скорсезе і назвали найкращою картиною його “Відступників”, а найкращим актором другого плану – [Марка Валберга->mark-walberg], який зіграв у цьому фільмі поліцейського агента з жахливим характером. Щодо найкращих актора і актриси уподобання бостонців збіглись з нью-йоркськими, а “Юнайтед 93” вони нагородили призом за найкращий акторський ансамбль.

“Юнайтед 93”, Скорсезе, Вітекеру та Міррен дістались і премії вашингтонських кінокритиків; найкращими акторами другого плану цього разу були визнані Дженніфер Хадсон та Джимон Хунсу (“Кривавий діамант”). Товариство нью-йоркських критиків, які пишуть для Інтернету, присудило нагороди у п’ятьох номінаціях (найкращий фільм, режисура, сценарій, жіноча роль, чоловіча роль другого плану) “Королеві” Стівена Фрірза і теж відзначило акторські роботи Вітекера та Хадсон.

П’ятірка фільмів, які мають шанс отримати “Золотий глобус” у номінації “Найкраща драма”, виглядає наступним чином: “Вавилон”, “Боббі”, “Відступники”, “Маленькі діти”, “Королева”. [Леонардо Ді Капріо->leonardo-di-caprio] номінували відразу за дві роботи – ролі у стрічках “Відступники” та “Кривавий діамант”. Його суперниками будуть Форест Вітекер, [Вілл Сміт->will-smith] і ветеран Пітер О’Тул. Головною претенденткою на “Глобус” за найкращу драматичну жіночу роль вважають Гелен Міррен, але певні шанси є також у Пенелопи Крус, [Джуді Денч->judy-dench], Меггі Гілленхаал та [Кейт Вінслет->kate-winslet].

За звання найкращого фільму у жанрах комедія та мюзикл змагатимуться “Дрімгерлз”, “Диявол носить “Прада”, “Маленька міс Саншайн”, “Дякую за те, що палите” та скандально відомий “Борат”. Головний виконавець з останньої стрічки Саша Берон Коен претендує на “Золотий глобус” для найкращого комедійного актора, а його суперниками є Аарон Екхарт, Чіветел Еджиофор, Вілл Феррелл та Джонні Депп, який відтворив свою знамениту роль піратського капітана Джека Сперроу у другій частині “Піратів Карибського моря”. Серед претенденток на титул найкращої комедійної актриси – [Рене Зельвегер->rene-zellweger], Тоні Коллетт, Аннетт Бенінг, Бейонс Ноулз та Меріл Стріп.

Шанс здобути “Золотий глобус” за найкращі другорядні ролі цього року мають [Джек Ніколсон->jack-nicholson], Марк Валберг, [Едді Мерфі->eddie-murphy], [Бред Пітт->brad-pitt], [Кейт Бланшетт->cate-blanschett], Емілі Блант і Дженніфер Хадсон. За приз за режисуру боротимуться Скорсезе, Клінт Іствуд, Стівен Фрірз та Алехандро Гонсалес Іньярріту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *