Примарний гонщик

Примарний гонщик (Ghost Rider / Призрачный гонщик). Кінокомікс / містичний бойовик. США, 2007. Режисер Марк Стівен Джонсон. У ролях: [Ніколас Кейдж->nicolas-cage], [Єва Мендес->eva-mendes], [Джон Войт->jon-voight], Вес Бентлі, Пітер Фонда.

Каскадер-мотоцикліст Джонні Блейз (Кейдж) змушений домовитись з нечистою силою, щоб врятувати близьку людину. Після низки трагічних подій він стає Духом Помсти, у якого замість голови вогненний череп.

Привид-гонщик – персонаж коміксу компанії Marvel, який виходив з 1973 до 1983 року. Кейдж, відомий колекціонер мотоциклів і коміксів (у нього навіть є татуювання Примарного гонщика), погодився зіграти Джонні Блейза ще у середині 2001 р. До нього головним претендентом на роль вважали Джонні Деппа. Потім подейкували про те, що Кейдж залишить проект і його місце займе Кіфер Сазерленд, але, оскільки зйомки весь час відкладали, питання з головним виконавцем вважали невирішеним. Привидом на мотоциклі все ж таки залишився Кейдж. Перший варіант сценарію написав Дейвід С. Гоєр (трилогія [“Блейд”->blade], [“Бетмен: Початок”->batman-begins]), проте його історія не влаштувала компанію “Соні”, яка перекупила проект у студії “Діменсіон” у травні 2001 р., бо здалась продюсерам надто жорстокою. Остаточний сценарій написав Шейн Салерно ([“Шафт”->shaft]). У квітні 2003 р. знайшли режисера – ним став Джонсон ([“Шибайголова”->daredevil]), всупереч чуткам, які стверджували, що проект очолить Стівен Норрінгтон (“Блейд”). Бюджет картини – 120 млн. доларів.

У лютому 2005 р. знайшли актрису на роль дівчини Блейза – Єву Мендес. Про свою героїню Роксанну Сімпсон акторка каже наступне: “На початку фільму Роксанні і Джону 16 років. Вони закохані і мріють про те, як разом поїдуть і почнуть нове життя. Однак обставини складаються так, що Блейз продає душу напередодні того дня, коли він мав приїхати і забрати Роксанну. Через 13 років Джон знову з’являється, і Роксанні, яка стала журналісткою, пропонують взяти у нього інтерв’ю. Так починається новий етап їх стосунків”.

Дію фільму, який Джонсон називає вестерном з елементами надприродного, перенесли з Нью-Йорка у Техас. “Гонщик” став першою стрічкою, що скористалась новими павільйонами Central City Studios у Мельбурні: місто вклало у них 23 млн. доларів, щоб привабити кінематографістів. Одну зі сцен переслідувань чотири дні знімали в Мельбурні на мосту Саутбенк. Для зйомок також використали Фліндерс, залізничний вокзал Мельбурна. У голос привида додали рикання лева, тигра і леопарда та тріск вогню. Сцени з вогненним черепом Кейдж грав на тлі зеленого екрану з зеленим мішком на голові – череп у цей час домальовували на комп’ютері. Картина мала вийти на екрани влітку 2006 р., але прем’єру перенесли, оскільки треба було доробити спецефекти. Для зображення вогню у стрічці спеціально створили нову комп’ютерну програму.

2 коментаря для “Примарний гонщик”

  1. Ще один “шедевр” Фабрика Мрій… Цікаво, а що буде коли Голівуд екранізує усі комікси ? Напевно Велика Депресія – 2 (сиквел) ))

  2. До речі, не знаю, як з коміксом, але фільм вийшов шедевром у своєму класі 🙂 Тому до Депресії Голлівуду ще далеко…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *