Єва Мендес

Єва Мендес (Eva Mendes / Ева Мендес) народилась 5 березня 1978 р. у родині кубинських емігрантів у Маямі, але виросла у Лос-Анджелесі. «Мене ніколи не цікавила кар’єра актриси, – згадує вона. – Напевно, тому, що про це мріяли усі дівчата у моїй школі, а я не хотіла бути схожою на них». Після школи Єва вступила до коледжу «Cal State Northridge», де вивчала дизайн, одночасно працюючи у фірмі, що займалась маркетингом. Одного дня сусід, котрий виявився професійним фотографом, запропонував їй позувати для серії знімків. Фотографії потрапили в агентство, і через кілька днів Мендес запросили працювати манекенницею у студії.

«На протязі двох тижнів у мене з’явились власний агент, менеджер і роль у кіно, – розповідає Єва. – Я пірнула у цей світ і отримала добрий урок: щоб стати актрисою, потрібно багато та наполегливо працювати». Дебютною стрічкою Мендес став дешевий фільм жахів «Діти кукурудзи-5». «З того часу словосполучення «фільм жахів» має для мене особливе значення, – сміється акторка. – Я була жахливою!» Після «Дітей» вона записалась на акторські курси Івани Чаббак і знялась у невеликих епізодах у картинах «Ніч у Роксбері» (1998), «Мій брат – свиня» (1999), «Апостоли» (1999), «Міські легенди-2» (2000), «Проникаючі рани» (2001).

Першу помітну роль Мендес виконала у «Тренувальному дні» (2001) Антуана Фукуа. Однак справжній прорив стався тільки у 2003 р.: у червні на екрани вийшов [«Подвійний форсаж»->2-fast-2-furious], де актриса зіграла агента під прикриттям Моніку Фуентес, у вересні – «Якось у Мексиці», а 3 жовтня у США відбулася прем’єра трилера Карла Франкліна «Поза часом», в якому Мендес стала партнеркою [Дензела Вашингтона->denzel-washington]. Єва також знялась у серії рекламних роликів косметичної компанії «Ревлон».

Мендес прославилась завдяки ролям у бойовиках, хоча насправді є типовою інтелектуалкою. Вона захоплюється творчістю Ейн Ренд, займається живописом та дизайном, пише книгу під назвою «Божевільні ноги Біші», на яку її надихнули племінники. Її улюблені режисери – Стівен Содерберг, Педро Альмодовар, Майк Лі та Люк Бессон, а улюблений фільм – «Фотозбільшення» Мікеланджело Антоніоні. На роль у «Подвійному форсажі» акторка погодилась лише тому, що режисером був «оскарівський» номінант Сінглтон: «Мені завжди подобались його стрічки – в них є відчуття правди життя».

Мендес довела, що може грати у картинах різних жанрів, знявшись у комедії братів Фареллі «Загруз у тобі» (2003) та романтичному хіті [«Правила зйому: Метод Хітча»->hitch] (2005). Цього року вона знову повернулась до гостросюжетного жанру, виконавши головну жіночу роль у [«Примарному гонщику»->ghost-rider]. Хоча на папері її героїня була типовою блакитноокою безпомічною блондинкою, Єва зробила з неї дівчину рішучу та незалежну. Вона весь час пропонувала нові ідеї щодо свого персонажу і не стидалася турбувати з цього приводу режисера телефонними дзвінками, наприклад, о третій годині ночі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *