Мрійники

Мрійники (The Dreamers / Мечтатели). Великобританія-Італія-Франція-США, 2003. Режисер [Бернардо Бертолуччі->bernardo-bertolucci]. У ролях: [Майкл Пітт->michael-pitt], [Єва Грін->eva-green], Луї Гаррель, Робін Ренуччі, Анна Чанселлор, Говард Ф’юер, Люсі Боултінг, Джульєтт Менаджер.

К1, четвер 15 березня, 22.00

Дія картини відбувається у Франції у травні 1968 р., коли під час європейської контркультурної революції студенти будували барикади. Молодий американець Метью (Пітт) приїздить у Париж, де знаходить друзів – Ізабель (Грін) та її брата Тео (Гаррель). Трійця юних мрійників у відсутності батьків влаштовує дивовижну кіноманську гру…

Поєднавши дві свої найулюбленіші теми – еротика і революція, – Бертолуччі досяг досить цікавого результату, який є якщо й не творчою перемогою, то принаймні яскравим кінотвором, котрий змусив світ згадати про 62-річного маестро. Звичайно ж, це не шедевр рівня «Конформіста» та «Останнього танго в Парижі», і у ньому немає роздумів про роль індивідууму в історії, як у «Двадцятому столітті» чи «Останньому імператорі». Персонажі нового фільму видатного італійського режисера – люди цілком пересічні: їх напівдитячий бунт, «міні-революція» зводиться до життя втрьох у батьківській спальні. Однак Бертолуччі, без жодних ілюзій ставлячись до своїх героїв, все ж таки дозволяє собі у розповіді про молодість, анархію і кіно певну дозу романтики. Без наївних і часто саморуйнівних бунтів 60-х не було б того рівня свобод особистості, що є зараз, не було б подальших культурних та соціальних змін у суспільстві, – вважає класик світового кіно.

1 коментар для “Мрійники”

  1. Всім любителям європейського кіно раджу провести вечір на каналі К1 і переглянутри цей фільм. Нехай “Мрійники” і не найкраще досягнення Бертолуччі, але на фоні американських блокбастерів ця кіноробота виглядає шедевром.
    Кіно, як на мене, доволі легко дивиться, але залишає по собі слід в душі і викликає думки. Також в фільмі присутня легенька еротика, але не вульгарний американський псевдосекс, а оголена романтика людських потреб.
    Цінителям хорошого кіно раджу подивитись, а якщо ви не належите до цінителів то також гляньте, а раптом вам захочеться ним стати 🙂
    Приємного перегляду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *