Заплати іншому

Заплати іншому (Pay It Forward / Заплати другому). США, 2000. Режисер Мімі Ледер. У ролях: [Кевін Спейсі->kevin-spacey], [Хелен Хант->helen-hunt], [Хейлі Джоел Осмент->haley-joel-osment], Енджі Дікінсон, Кетлін Вілхойт, Джей Мор, Джеймс Кавізел, Дейвід Рамсе, Джон Бон Джові, Гарі Вернтц.

Новий канал, субота 7 квітня, 23.55

Вчитель Юджин Сімонет (Спейсі), чоловік зі складною долею та спотвореним обличчям, переконує своїх учнів, що добрі вчинки можуть змінити світ. Один зі школярів, Тревор Маккінні (Осмент), починає своєрідну естафету: кожний, кому він допомагає, має зробити те саме для трьох різних людей. Невдовзі цей рух набуває нечуваних масштабів…

Екранізацію книги Кетрін Раян Хайд у Голлівуді вважали престижним проектом: бюджет – 40 млн. доларів, у головних ролях – зірки-«оскароносці» Спейсі та Хант і 12-річний кіновундеркінд Осмент («Шосте почуття», «Штучний інтелект»). Задовго до появи фільму на екранах ЗМІ писали про нього як про майбутнього комерційного лідера та можливого претендента на премію Кіноакадемії. Проте усіх любителів кіно очікувало велике розчарування: картина Ледер («Миротворець», «Зіткнення з безоднею») виявилась затягненою, кволою, повною мелодраматичних штампів, але позбавленою справжніх почуттів. Критики відверто глузували зі стрічки, називали її «млосно-солоденькою» та «нудною і незрозумілою», глядачі також не були від неї у захваті (касові збори фільму у прокаті США не перевищили 30 мільйонів). Картину не врятували ні непогані акторські роботи, ні чутки про бурхливий роман між Спейсі та Хант, які з рекламною метою поширювались перед прем’єрою стрічки.

8 коментарів для “Заплати іншому”

  1. Критики критиками. А фільм добрий. А те що масово не був визнаний, то це вже вибачайте, добрі фільми не завжди, (а скоріше рідко) бувають популярними в масах.
    Фільм має в собі ідею – роби добро іншим. Та це ж банально, це всі знають. От якби там було по коліна крові і кишки по стінах – то може воно і було б популярним.
    Фільм нагадує про практикування добра, в цьому немає нічого надзвичайно нового, його просто потрібно робити.

  2. Дуже, дуже неочікуване закінчення, як на такий хороший фільм. Тут до глядача доноситься думка, а нині не часто таке зустрічається. Сценарій – не шаблонний, а отже варто приділити цьому творінню час.

  3. Да етот фильм лучшый из всех я ещё никогда не плакал через фильм а тепер заплакал вчера смотрел а ещё не отошол !!! Супер !!! Супер !!! Кто не смотрел посмотрите обязательно !!!!

  4. Все залежить від самої людини, якщо вона добра і творить добро, то їй по душі цей фільм,а якщо людина чекає від фільма по коліна крові і кишки по стінах, то це уже не людина, а якись монстр))…

  5. Фільм дуже гарний. Враховуючи те, що він відносно новий і має сенс і гарний зміст йому можна поставити тверду п*ятірку за старою системою оцінювання. Насправді не усі можуть напевне зрозуміти його от він і не всім подобається. Думаю, його варто дивитися іншим!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *