Містифікація

Містифікація (The Hoax / Мистификация). Комедія / драма. США, 2007. Режисер Лассе Хальстрьом. У ролях: [Річард Гір->richard-geer], [Альфред Моліна->alfred-molina], Марсія Гей Харден, Хоуп Дейвіс, Стенлі Туччі, Жулі Дельпі, Еллі Воллах.

Письменник Кліффорд Ірвінг у відчайдушній гонитві за славою наважився на нечувану авантюру: він зміг переконати увесь світ, що написав біографію Говарда Х’юза, хоча насправді все в його книзі було вигадкою від початку до кінця…

Бюджет картини – 30 млн. доларів. Сценарій за романом Ірвінга написав Вільям Вілер. За словами режисера Лассе Хальстрьома, тільки Гір міг передати всі нюанси психіки та поведінки знаменитого авантюриста. Для ролі літературного авантюриста Гір скористався накладним носом, щоб стати по-справжньому схожим на Ірвінга. “Зазвичай я не змінюю зовнішність для ролі, – пояснює актор. – Але цього разу я дійшов висновку, що зовнішній вигляд мого героя тісно пов’язаний з тим, ким він є насправді. Наприклад, його високе чоло здалося мені дуже професорським. В цьому є щось псевдоінтелектуальне – високе чоло, строгий костюм і краватка”.

Актору роль здалася цікавою через спробу дослідити природу брехні, яку іноді важко відрізнити, скажімо, від творчої фантазії. Гір вважає, що зараз тема брехні є дуже актуальною для США: “Президент бреше. Генеральний прокурор бреше цілком очевидно. Ми катуємо в’язнів у Гуантанамо. Ми, як громадяни, не повинні допускати такого. Я не хотів братися за роль Ірвінга два роки. Однак, коли подумав про рівень брехні, що оточує нас, то вирішив, що показати на екрані такого відчайдушного брехуна, як Ірвінг, буде дуже вчасно”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *