Трошки вагітна

Як свідчить невблаганна статистика – люди все менше цікавляться таким поняттям, як “сім’я”. Падає не лише кількість шлюбів, а й їх тривалість – більшість з них розпадається вже протягом перших кількох років, бо основною причиною їх укладення була неуважність в сексуальних стосунках, що матеріалізувалась у вигляді спочатку вагітності, а потім і дитини.

knock1

Загалом це, звісно, сумно, але не буває таких сумних речей, над якими б не знайшлося кому посміятися. Останнім часом у Голлівуді навіть знайшлася людина, яка вирішила спеціалізуватися на цьому – звуть його Джадд Апатов. Він являє собою ще одного сценариста, який вирішив зайнятися додатково кількома суміжними спеціальностями – режисерською та продюсерською, і почав сам випускати фільми. Фільми, варто зазначити, у нього виходять досить дивні: це комедії, які через специфічний гумор, брутальну лайку та інші “негарні” штучки отримують найвищий рейтинг вікового цензу, як, скажімо, продукція сімейства Ваянсів, але на відміну від останніх збирають велику касу і гарні оцінки глядачів. І то вже стабільно – так було з його дебютом “40-річний незайманий”, який повернув свій бюджет в чотирикратному розмірі, у “Трішки вагітна” коефіцієнт досяг вже п’ятикратного розміру, і це ще не кінець. Як так відбувається – особисто мені незрозуміло. Втім, краще розповісти про витвір детальніше.

knock1

Отже, Бен Стоун – дуже поширений останнім часом в мелодраматичних комедіях персонаж: вайлуватий інфантильний незграба і лузер, який, розмінявши третій десяток, не лише нічого не досяг в житті, але й робити цього не збирається. Він ніде не працює, живе на випадкові заробітки, знімаючи квартиру з цілим натовпом таких же невдах-друзів, що проводять цілісінькі дні в розвагах, у дурмані “травички” та алкогольному запамороченні. Головна їхня мета характеризує їх найкраще – вони мріють заробляти, створивши сайт, на якому буде викладено інформацію про те, яка актриса в якому фільмі скільки секунд показувала свої принади. В один зі своїх звичайних днів Бен з компанією, напившись пива досхочу, знайомиться з симпатичною білявкою Елісон. Не сказати б, що вона повна протилежність Бену – звісно, у неї модельна зовнішність, великі плани на майбутнє, окрема квартира і гарна робота на телебаченні, але погляди на стосунки з іншою статтю у неї точно такі самі, як у Бена – тобто один секс і нічого більше. Елісон теж хильнула зайвого з приводу свого підвищення, і то багато – на таких, як Бен, дівчата штибу Елісон в тверезому вигляді уваги не звертають. Одним словом вранці вони прокинулися в одному ліжку після того самого, що зазвичай роблять в ліжку чоловік та жінка. З жахом оцінивши об’єкт при денному світлі Елісон витурила його з будинку, але не врахувала при цьому наслідки, які виникають від того самого процесу – за два місяці вона виявила у себе неочікувану восьмитижневу вагітність. Чи то як чесна доросла, чи то як розгублена дитина вона подзвонила Бену і від цього дзвінка почав свій лік період намагань героїв якось вийти спільними зусиллями зі становища, що склалось.

knock1

Перелічити комедії з подібним сюжетом навіть за останній рік не вистачить пальців, але ж продукти Бена вирізняються далеко не сюжетом. Згідно переконаннь Стоуна, які він колись висловив в інтерв’ю: “Студії соромляться випускати комедії з рейтингом R, але ж комедії для підлітків ще менш актуальні, аніж якийсь з епізодів серіалу “Друзі” – я вважаю, що люди бажають чогось більш дорослого”, головний акцент було зроблено саме на те, за що дають цей самий рейтинг R – герої не обмежують себе у висловах, а процес народження дитини демонструється “без купюр” на весь екран з місця знаходження акушера. На фоні таких пізнавальних для молодих глядачів подробиць вставки з порадами батьків, спробами виявлення ніжності одне до одного головних героїв та інші мелодраматичні риси виглядають, як латки з оксамиту на джинсах, сварки пасують фільму набагато краще. Зрозуміло, що при цьому про якусь там особливу акторську гру мови бути не може, головною мала б бути робота монтажера, оскільки для фільму з досить банальним, хай навіть і “приперченим”, сюжетом час – головний фактор. І ось тут мої враження, якщо оцінювати за бокс-офісами, з іншими глядачами кардинально розійшлись – 2 години і 10 хвилин само по собі для комедії забагато, для цієї ж, як на мене, цей час виявився настільки вбивчим, що її не врятували б і якісь геніальні жарти чи актори, що вже казати про наявних. Втім, фінанси, які збирає цей фільм, доводять, що багато кому фільм не здався затягнутим – мабуть покоління бенів стоунів вже досить численне.

19 коментарів для “Трошки вагітна”

  1. 2sasha
    Після рецензії в кіноблоху нарвався на клінічну хірню – “Вовки оборотні”
    Тому більше довіряю рецензіям звідси:
    видалено цензурою
    Я правило, не промахуються.

  2. Пане irishhighlander, а може процитуєте хоч слово з анонсу, яке є “похвалою” в адрес “Вовків”? Бо якщо ні, і так хотілось прорекламувати інший сайт, то варто було це робити хоча б не так незграбно 🙂

  3. Цитую
    “Робота над сценарієм картини тривала 4 роки. Ідея, заснована на міфології індіанського племені навахо”
    “Бер, який грає ватажка зграї, готуючись до зйомок, вивчав поведінку вовків, динаміку зграї, дивився роботи Джима та Джемі Дачер, режисерів, які провели шість років серед сірих вовків.”
    “Перевертнів для фільму робив давній фанат цих монстрів – Стен Вінстон, який вважає, що сучасні комп’ютерні спецефекти тільки вбивають “людяність” таких істот”

    У мене після анонсу склалось враження, що люди, які настільки добре (якщо судити з цитат) піджійшли до справи принаймі відверту фігню не зроблять. За 4 роки “Війну і мир” написати можна.

  4. Що ж до “реклами” – щиро перепрошую. Не мав жодного наміру щось рекламувати. Просто хотілось процитувати рецензію з іншим поглядом на фільм і написану трохи по іншому. Емоційніше, з яскраво вираженим ставленням до фільму автора рецензії.

    Бо тоном рецензії з цього топіку високоінтелектуальні драми, а не літні американські комедії коментувати треба. Відчувається снобізм і легка зверхність у ставленні до “покоління бенів стоунів” 🙂 Принаймі у мене склалось таке враження.

    Але цитувати цілу рецензію кілометровим коментом – не хотілось. от і вставив лінк.

  5. Особистої думки про вовків-оборотнів автор статтів не виказував (а якби йому сподобалось, то справа суб’єктивна); але стає зрозуміло, що технічна вправність авторів фільму не позначилась високою якістю (що також суб’єктивно).
    Сайт КіноБлог зорієнтований на фільми, які днями можна подивитися в кіно та по ТБ, тому співаємо про те, що бачимо. Якщо про фільм написано, це не означає, що шедевр.

  6. Пане irishhighlander, було б набагато правильніше не переносити свою провину на інших – якщо у Вас склалось неправильне враження на підставі звичайної довідкової інформації – то це не проблема автора анонсу. Якщо, приміром, довідкова інформація про те, що в країні росте рівень ВВП викликає у Вас враження, що завтра Вам на голову впадуть золоті гори – мені стає просто шкода таку довірливу людину. Сподіваюсь на цьому тему “Вовків-перевертнів” можна вважати закритою.
    Стосовно рецензій на КГ – запевняю Вас, вони досить відомі в інтернет-просторі, особливо своїми досить примітивними емоціями, нецензурною лексикою, а також надписом, вибачте за пряме цитування, “Хохлы, поправьте” в правилах (не знаю, чи вона досі там є, але півроку тому ще була). Якщо Вас цікавить саме таке яскраво виражене ставлення – боюсь, що його роздають лише там. Щодо молодіжних комедій – дивлячись які комедії. Є комедії нормальні, їх не гріх прокоментувати нормально. А є “Трішки вагітна”, “Американський пиріг – 3” і “Круті кабани” – що ж поробиш, у деяких людей не склалось з таким типом гумору. Деякі навіть “Білявку у шоколаді” високо оцінили – усім не догодиш. На щастя на планеті усі люди різні, і кожен може знайти собі компанію за своїм смаком.

  7. Цікаво, а якшо я у коментарях буду використовувати такі ключові слова exler, js, michelle, kassad, або інші, то вони теж будуть вважатись рекламою відповідних сайтів та будуть успішно видалені з Кіноблогу?
    Якщо так, то БУДЬ-ЛАСКА додайте окрему сторінку на якій буде у списку вказано, що саме заборонене та підлягає видаленню на цьому ресурсі. Наскільки я пам”ятаю, тут вже неодноразово були непорозуміння на цю тему. Усім би було корисно її почитати.

  8. Не треба перебільшувати – вочевидь ніяких заборон немає. Все інше стосовно Вовків можна прочитати в сьогоднішній рецензії.

  9. Олексій, я не перебільшую, а справді пропоную вам написати таку сторінку. Вона б зняла усі питання до авторів та допомогла б тим хто пише коментарі.

  10. Ну прямо там скопійовано. 🙂
    За ідею про правила, звичайно, дякую.

    До речі, для тих, хто ще не знає, рецензії також можна почитати на сайтах:

    http://www.exler.ru (я оце читаю часом)
    http://www.kino-govno.com
    http://www.kinokadr.ru/notice

    Те, що читає Вадим, можна почитати в його інтерв’ю із ним, лінк даний знову на сторінці Про проект.

    Будь-ласка, в подальших коментарях пишіть про фільм або рецензію Ярослава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *