Звичайний злочинець

Звичайний злочинець (Ordinary Decent Criminal / Обыкновенный преступник). США, 2000. Режисер Таддеуш О’Салліван. У ролях: [Кевін Спейсі->kevin-spacey], [Лінда Фіорентіно->linda-fiorentino], Пітер Муллан, Стівен Діллан, Хелен Баксендейл, Дейвід Хеймен, Патрік Малахайд, Джерард Максорлі.

Інтер, середа 22 серпня, 23.35

Майкл Лінч (Спейсі) вважає себе найспритнішим ірландським злодієм. Незважаючи на цілодобове стеження з боку поліції, він разом зі своїми помічниками здійснює зухвалі пограбування і щодня стає героєм газетних публікацій та телевізійних новин. Одного разу Майкл наважується на останню справу, через яку може втратити усе…

«Звичайний злочинець» продовжує давню кінематографічну традицію романтизації злочинного світу: головний персонаж нагадує шляхетного Робін Гуда, який дурить переслідувачів, тішиться власною вигадливістю і чути не хоче про гроші або співпрацю з терористами. Критики порівнювали фільм з відомим «Генералом» Джона Бурмена, віддаючи перевагу останньому і відзначаючи суто розважальний характер картини О’Саллівана. Спейсі зіграв хитромудрого авантюриста не гірше, ніж більшість його попередників, однак цей образ навряд чи увійде до числа його найвидатніших досягнень.

2 коментаря для “Звичайний злочинець”

  1. Фільм просто не до порівняння із Генералом, краще знайдіть останній. Особливо не варто дивитися тим, кому поважає Спейсі як актора – роль вочевидь невиразна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *