Бріттані Мерфі

Бріттані Мерфі (Brittany Murphy / Бриттани Мерфи) народилась 10 листопада 1977 р. в Атланті (штат Джорджия). Після того, як її батьки розлучилися, майбутня акторка разом з матір’ю переїхала у Нью-Джерсі. Про батька вона говорити не хоче, однак у ЗМІ з’являлись повідомлення про те, що він кілька разів сидів у в’язниці і що Мерфі відмовилась з ним спілкуватись. Грати Бріттані почала ще в дитинстві, а з 9 років брала участь у місцевих театральних постановках. Через три роки вона умовила матір запросити для неї менеджера і стала зніматись у рекламних роликах. У 1990 р. Мерфі отримала свою першу роль у серіалі «Блоссом», наступного року разом з матір’ю переїхала у Лос-Анджелес і зіграла у телешоу «Клас Дрекселла» та «Сестра, сестра».

brit1

У кіно акторка дебютувала у 1993 р. у картині «Сімейні молитви» Скотта М. Розенфельта, а першу помітну роль виконала у молодіжній комедії «Без поняття» (1995) Емі Хекерлінг. У телефільмі «Дейвід і Ліза» (1998) Ллойда Крамера вона зіграла емоційно неврівноважену дівчину, у стрічці «Дівчина, яку перервали» (1999) Джеймса Менголда – пацієнтку психіатричної лікарні, а у 2001 р. стала екранною партнеркою знаменитих Майкла Дагласа («Не кажи ані слова» Гарі Фледера) та Дрю Беррімор («Сильна жінка» Пенні Маршалл). Бріттані також брала участь у створенні мультфільмів (кішку Луенн, яку актриса озвучувала у серіалі «Цар гори» Майка Джаджа, визнали найсексуальнішою анімаційною телезіркою) і грала на Бродвеї у п’єсі «Вид з моста» Артура Міллера.

brit1

Справжню славу Мерфі принесла роль подружки героя Емінема у драмі Кертіса Генсона «Восьма миля», яка несподівано стала хітом 2002 р. Наступного року акторка з’явилась на екранах у своїй першій головній ролі ([«Молодята»->just-married] Шона Леві), а потім настала черга її першого «сольного» проекту «Міські дівчата». Режисер картини Боаз Якін вперше побачив Бріттані кілька років тому, коли вона співала в одному з модних нью-йоркських караоке-барів. Мерфі справила на Якіна таке враження, що, взявшись за постановку «Дівчат», він перш за все подзвонив їй. «У Голлівуді є лише декілька актрис з подібною енергією та життєлюбством, – вважає режисер. – Бріттані – людина дуже розкута, вона може грати клоунаду, драму – будь що. Варто їй потрапити у кадр, і він відразу наповнюється внутрішнім динамізмом».

brit1

У планах Мерфі – не тільки зйомки у нових фільмах, а й музична кар’єра: восени 2003-го вона записала свій перший альбом. Співати акторці довелося і в комедії Ніка Геррана «Маленька чорна книжка», де вона грає прихильницю Карлі Саймон та Даяни Соєр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *