Кріс Такер

Кріс Такер (Chris Tucker / Крис Такер) народився 31 серпня 1972 р. у Декатурі (штат Джорджия). Він був наймолодшою – шостою – дитиною у великій і дуже бідній негритянській сім’ї. Його мати працювала прибиральницею, батько – сміттярем. Кріс весь час ходив в обносках старших братів, годувався чим попало, але вже тоді думав про кіно. У 1980 р. він побачив комедію з Річардом Прайором “Психи в тюрязі”, і це, за його словами, і вирішило його долю. Такер завжди вмів смішити друзів, батьків та родичів, легко пародіював побачених у кіно персонажів і славився цим на всю школу. Щоправда, вчителів не дуже радувало те, що Кріс періодично зривав уроки. “Коли я зрозумів, що можу веселити людей, то вирішив заробляти цим на життя, – каже Такер. – Крім того, я завжди любив кіно. Я зрозумів, що хочу зніматися у смішних фільмах. Вчителі намагались мене зламати, однак я не звернув з обраного шляху”.

tucker1

У 20 років Кріс вирушив підкорювати Голлівуд. Два роки йому довелось задовольнятись непостійними заробітками, розважаючи публіку у різних комедійних клубах. У 1994 р. молодого коміка помітив режисер Ерік Меза, який запросив Такера на другорядну роль у комедії “Домашня вечірка-3”. На дебют Кріса ніхто не звернув уваги, але саме того року на екрани вийшли перші хітові комедії з [Джимом Керрі->jim-carrey], і Такер зрозумів, у кого можна повчитися. Поєднавши рухливість Керрі з неконтрольованою балаканиною [Едді Мерфі->eddie-murphy] та гострими жартами Річарда Прайора, актор винайшов для себе новий комедійний образ. У “Мертвих президентах” він отримав значно більшу роль, а його першим великим успіхом стала типова афро-американська комедія “П’ятниця”, яка принесла Крісу дві номінації на премії MTV.

tucker1

Після двох років мовчання Такер з’явився на екранах відразу в трьох картинах за один рік. Він блиснув у ролі ексцентричного радіоведучого Рубі Рода у “П’ятому елементі” (1997) Люка Бессона, зіграв невелику роль у “Джекі Браун” (1997) Квентіна Тарантіно і став головним героєм комедії “Гроші вирішують усе” (1997).

tucker1

Негра замовляли?

Саме режисер останнього фільму Бретт Ратнер запропонував комедіанту, гонорари якого за рік виросли до 5 млн. доларів за роль, стати партнером Джекі Чана у його наступному комедійному бойовику [“Година пік”->rush-hour] (1998). Стрічка зібрала у світовому прокаті понад 246 млн. доларів і була відзначена преміями “MTV Movie Award” та “Блокбастер” за найкращий дует та найкраще комедійне виконання. Через три роки Ратнер зняв ще більш успішне з комерційного боку [продовження->rush-hour-2] (330 млн. доларів у світовому прокаті), за участь в якому Такер заробив 20 млн. доларів. Відразу після прем’єри другої частини з’явились чутки про підготовку до зйомок [третьої->rush-hour-3], і нещодавно цей фільм нарешті вийшов на кіноекрани.

2 коментаря для “Кріс Такер”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *