Ґенерація вбивць

Новий міні–серіал каналу HBO, “Ґенерація вбивць” (Generation Kill), що складається з семи епізодів та знімається у співробітництві між США та Великою Британією, почав фільмуватися у місті Мапуту, столиці Республіки Мозамбік, місті яке вже приймало голівудські стрічки високої якості: [“Алі”->ali] (2001), “Перекладачка” (2005) та [“Кривавий діамант”->blood-diamond] (2006).

generation1

Міні – серіал базується на однойменній книзі, яку написав журналіст часопису “Ролінг Стоун” (Rolling Stone), Еван Врайт (Evan Wright), що розповідає про особистий досвід молодого морського піхотинця, який бере участь у перших боях у Іраку у 2003 році. Якщо ж брати ширше, то книга змальовує портрет цілої генерації молодих американців, які мають єдину можливість вибитися у люди – приймаючи участь у війнах, які їхня країна веде останнім часом.

МВС Мозамбіку (PRM), звернулося до жителів столиці та провінції Мапуту з проханням не лякатися пострілів та вибухів. Адже на можна забувати, що у березні цього року, у Мапуту стався великий вибух військового арсеналу, який спричинив смерті більше 100 громадян та пораненню близько 500 жителів столиці.

Зйомки серіалу будуть продовжуватися два тижні та окрім Мозамбіку пройдуть також у Намібії (зйомки боїв у пустелі) та у Південно – Африканській Республіці.

generation1

Місто Мапуту, зацікавило знімальну групу “Generation Kill”, через певну легкість у організації потрібного кастінґу (досить велика кількість жителів індо – пакістанського походження), окрім того, лагідний податковий режим Мозамбіку сприяє зйомкам великих кінематографічних робіт.

Як завжди, не обійшлося без полеміки, адже у газетній об’яві, яку надрукували відповідальні за кастінґ, на проби були запрошені непрофесійні актори з фізичними характеристиками арабів, европейців та афро – американців, які мають не меньше 112 кг ваги та 1,90 см зросту. Що у свою чергу розлютило молодих африканців, які хотіли би зніматися у фільмі, навіть розуміючи що не зможуть виглядати, ані природніми іракцями, ані американцями. У зв’язку з цим, не можна не згадати що Голівуд часто критикують за неправильний підбір типажів – акторів (наприклад, українці, зазвичай, можуть почуватися задоволеними, коли їх грають вихідці з колишньої Югославії), але коли той же самий Голівуд намагається відібрати людей, які краще зможуть представляти певну країну (у цьому випадку Ірак) – «фабрику мрій» також атакують, через недотримання політкорректности.

1 коментар для “Ґенерація вбивць”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *