Черговий тато

Черговий тато (Daddy Day Care / Дежурный папа). США, 2003. Режисер Стів Карр. У ролях: [Едді Мерфі->eddie-murphy], Джефф Гарлін, Стів Зан, Реджина Кінг, Анжеліка Х’юстон, Кевін Нілон, Ліза Еделстейн, Джонатан Катц, Сіобан Феллон Хоган, Лейсі Чаберт, Лора Найтінгер.

1+1, неділя 25 листопада, 12.00

Чарлі Хінтон (Мерфі) втрачає високооплачувану роботу і змушений сидіти вдома з сином. Втомившись від неробства, він вирішує разом зі своїми друзями (Гарлін, Зан) відкрити дитячий садок. Невдовзі герой з’ясовує, що виховання малюків є аж ніяк не легкою справою, до того ж йому оголошує війну директриса «елітного» дитсадка…

Студія «Революшн» не помилилась у своїх розрахунках, перекупивши права на цей фільм у компанії «ХХ сторіччя – Фокс»: касові збори картини у прокаті США перевищили 100 млн. доларів. Це ще одне підтвердження того, що «Мерфі для родинного перегляду» стає дуже прибутковим продуктом сучасного американського кінематографу. Раніше цю жанрову формулу актор з успіхом використав у двох серіях «Лікаря Дуліттла» («Чергового тата» зняв саме режисер другого «Дуліттла» Карр). Від шарму вуличного шахрая, який темношкірий комік двадцять років тому демонстрував у таких хітах, як «48 годин» та «Поліцейський з Беверлі Хіллз», не залишилось й сліду: зараз ця територія належить його наступникам – [Мартіну Лоренсу->martin-lawrence], [Крісу Такеру->chris-tucker], [Крісу Року->chris-rock] тощо. А сам Мерфі грає виключно вихованих «політкоректних» афро-американців і користується у цьому амплуа неабиякою популярністю.

2 коментаря для “Черговий тато”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *