Гаррі Поттер та в’язень Азкабана

Гаррі Поттер та в’язень Азкабана (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban / Гарри Поттер и узник Азкабана). США, 2004. Режисер Альфонсо Куарон. У ролях: [Денієл Редкліфф->daniel-redcliff], [Емма Вотсон->emma-watson], Руперт Грінт, [Гарі Олдмен->gary-oldman], Дейвід Тьюліс, Майкл Гембон, Емма Томпсон, Джулі Крісті.

1+1, субота 22 грудня, 20.00

З тюрми Азкабан втік чаклун Сіріус Блек (Олдмен), якого усі вважають божевільним вбивцею. Його наступна мішень, судячи з усього, – ніхто інший, як Гаррі Поттер (Редкліфф). Тюремники з Азкабана приїздять до школи чародійства Хогсварт, щоб охороняти учнів та вчителів, а Гаррі з’ясовує, що Блек насправді є його хрещеним батьком…

«В’язень Азкабана» – це, безумовно, найкраща з-поміж стрічок про пригоди юного чарівника. Перші дві картини, хоч і стали касовими хітами й принесли більше грошей, були у першу чергу видовищем для дітей. У третій авторська інтонація значно подорослішала. Зміна режисера пішла на користь кіносеріалу: Куарон («Великі надії») створив похмуру атмосферу а-ля Тім Бертон і підготував для публіки кілька атракціонів, які дійсно лоскочуть нерви і які навряд чи слід рекомендувати наймолодшим. Постановник добре використав і зловісний імідж Олдмена (щоправда, справжня роль у сюжеті персонажа, зіграного актором, буде сюрпризом лише для тих, хто не читав книгу  і ще не бачив фільму). Серіал про Поттера взагалі став для представників британської акторської школи найкращим способом нагадати про себе широкому колу глядачів (Дж. К. Роулінг наполягла на тому, щоб усі ролі виконували англійці).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *