Останній самурай

Останній самурай (The Last Samurai / Последний самурай). США, 2003. Режисер Едвард Цвік. У ролях: [Том Круз->tom-cruise], [Кен Ватанабе->ken-watanabe], Тімоті Сполл, Біллі Коннолі, Тоні Голдуїн, Хіроюкі Санада, Масато Харада, Вільям Атертон, Шан Сугата, Скотт Вілсон, Шин Коямада, Того Ігава.

1+1, неділя 18 березня, 20.20

Дія стрічки відбувається у 1870-х роках. Американського капітана Олгрена (Круз) запрошують в Японію, щоб тренувати імператорські війська, котрі мають зламати опір непокірливих самураїв. Під час першої ж сутички герой отримує поранення і потрапляє у полон. Його не вбивають, а навпаки – лікують і знайомлять з кодексом самурайської честі…

Продовжити читання “Останній самурай”

Дзвінок-2

Дзвінок-2 (The Ring Two / Звонок-2). США, 2005. Режисер Хідео Наката. У ролях: [Наомі Воттс->naomi-watts], Саймон Бейкер, Дейвід Дорфман, [Сіссі Спейсек->sissy-spasek], Елізабет Перкінс.

1+1, субота 17 березня, 23.10

Журналістка Рейчел Келлер (Воттс) та її син Ейдан, яким вдалось врятуватись від прокляття відеокасети у першій картині, переїздять з Сіетла у тихе містечко штату Орегон. Вони сподіваються знайти тут спокій і забути про жахи, які їм довелось пережити, але даремно: у справі, яку розслідує Рейчел, ключовим об’єктом виявляється та сама касета. Героїня розуміє, що зло, від якого вона намагалась втекти, знайшло її знову.

Продовжити читання “Дзвінок-2”

Хибна спокуса

Реалістичний, тверезий і дещо холодний (як головний герой) погляд на діяльність розвідувального управління – для сучасного голлівудського кіно це щось зовсім незвичне. Фільми-розслідування, фільми-дослідження, які з більшою чи меншою дозою критицизму розкривали механізм діяльності “контор”, оживляли американське кіно у 70-х. Зараз вони майже забуті, однак один з кіноідолів того часу, ставши режисером, вирішив нагадати і про такий різновид кінематографу.

Продовжити читання “Хибна спокуса”

Мрійники

Мрійники (The Dreamers / Мечтатели). Великобританія-Італія-Франція-США, 2003. Режисер [Бернардо Бертолуччі->bernardo-bertolucci]. У ролях: [Майкл Пітт->michael-pitt], [Єва Грін->eva-green], Луї Гаррель, Робін Ренуччі, Анна Чанселлор, Говард Ф’юер, Люсі Боултінг, Джульєтт Менаджер.

К1, четвер 15 березня, 22.00

Дія картини відбувається у Франції у травні 1968 р., коли під час європейської контркультурної революції студенти будували барикади. Молодий американець Метью (Пітт) приїздить у Париж, де знаходить друзів – Ізабель (Грін) та її брата Тео (Гаррель). Трійця юних мрійників у відсутності батьків влаштовує дивовижну кіноманську гру…

Продовжити читання “Мрійники”

Реальні кабани

Реальні кабани (Wild Hogs / Реальные кабаны). Комедія. США, 2007. Режисер Волт Бекер. У ролях: [Джон Траволта->john-travolta], [Тім Аллен->tim-allen], [Мартін Лоренс->martin-lawrence], [Вільям Х. Мейсі->william-h-macy], [Рей Ліотта->ray-liotta], [Маріса Томей->marisa-tomei], Джилл Хеннесі.

Четверо старіючих, але ще бадьорих чоловіків (Траволта, Аллен, Лоренс та Мейсі) вирішує боротися з кризою середнього віку байкерським заїздом до самого Нью-Мехіко. На них чекає багато пригод, зокрема зустріч зі справжніми байкерами – бандою “Лос Фуегос”, яку очолює отаман Джек (Ліотта)…

Продовжити читання “Реальні кабани”

Тенді Ньютон

Тенді Ньютон (Thandie Newton / Тэнди Ньютон) народилась 6 листопада 1972 р. у Замбії, де прожила до чотирьох років. Її батько – англієць, мати – африканка. Коли політична ситуація у країні ускладнилась, родина переїхала до графства Корнуолл. Саме Англію Тенді вважає своєю батьківщиною. В 11 років вона почала навчатись у Лондонській школі мистецтв на відділенні танців. Там її помітив один з помічників режисера картини «Флірт» (1991), який підшукував виконавців ролей підлітків. «Головна героїня була чорною, а я була єдиною темношкірою дівчиною потрібного віку, – згадує акторка. – І саме в цей час я не могла займатись танцями, тому що отримала травму. Викладачка порадила мені не казати, що не вмію грати, і подивитись, як проходять проби. Я послухалась. Виявилось, що я можу грати, і мене взяли на роль».

Продовжити читання “Тенді Ньютон”

У гонитві за щастям

Ще великий Чаплін, знімаючи свого незрівнянного “Малюка”, розумів: бездомний з дитиною – безпрограшний варіант. Це чудово розуміють і сучасні голлівудські продюсери: якщо щось за майже століття у смаках глядача змінилося, то тільки не це – сюжет такого типу завжди знайде шлях до серця. Тому вони ризикують вкладати гроші і зірок в екранізацію, як запевняють, цілком реальної історії, незважаючи на сумнівний кінематографічний потенціал проекту.

Продовжити читання “У гонитві за щастям”