Король Артур

Король Артур (King Arthur / Король Артур). США, 2004. Режисер Антуан Фукуа. У ролях: [Клайв Овен->clive-owen], [Кіра Найтлі->kira-nightly], [Йон Груффуд->jon-gruffud], Стівен Діллан, Стеллан Скасгорд.

1+1, неділя 25 березня, 20.20

Режисер Фукуа («Тренувальний день», «Сльози сонця») та продюсер Джеррі Брукхаймер («Армагеддон», «Пірати Карибського моря») запевняли, що їх картина не є черговою екранізацією оповідань про лицарів Круглого столу. Що вони разом з істориками зробили спробу виявити реальні джерела легенд про короля Артура, саме існування якого визнають далеко не всі вчені. Тому дія стрічки відбувається не у XII-XIII сторіччях, а набагато раніше – у V столітті нашої ери, коли землі, що належали Римській імперії, стали об’єктом нападів агресивних племен.

Продовжити читання “Король Артур”

Фредді проти Джейсона

Фредді проти Джейсона (Freddy vs. Jason / Фредди против Джейсона). США, 2003. Режисер Ронні Ю. У ролях: Роберт Енглунд, Кен Кірцингер, Джейсон Ріттер, Моніка Кіна, Келлі Роуленд.

1+1, субота 24 березня, 23.10

Легендарний монстр Фредді Крюгер опиняється у пастці: він втратив свою силу, бо підлітки більше не бояться його і навіть не знають, хто він. Фредді вирішує нагадати про себе, ожививши і пославши на вулицю В’язів іншого маніяка – Джейсона Ворхіза, однак той має власне бачення ситуації, що спричиняє конфлікт між двома чудовиськами…

Продовжити читання “Фредді проти Джейсона”

Тінейджери мутанти черепашки-ніндзя

Тінейджери мутанти черепашки-ніндзя (Teenage Mutant Ninja Turtles / Тинэйджеры мутанты черепашки-ниндзя). Пригоди / містика / кінокомікс. США, 2007. Режисер Кевін Мунро. Ролі озвучують: Джеймс Арнольд Тейлор, Майкі Келлі, Мітчелл Вітфілд, Нолан Норт, [Сара Мішель Геллар->sara-michelle-gellar], Мако, [Кріс Еванс->chris-evans], [Патрік Стюарт->patric-stewart], [Чжан Цзиї->ziyi-zhang], [Лоренс Фішберн->lawrence-fishburn].

Четверо юних мутантів, які живуть у каналізації і обожнюють піццу, змушені знову об’єднати зусилля, щоб врятувати місто від лиходіїв, які зібрали армію древніх чудовиськ…

Продовжити читання “Тінейджери мутанти черепашки-ніндзя”

300 спартанців

300 спартанців (300 / 300 спартанцев). Історично-пригодницький фільм / кінокомікс. США, 2007. Режисер Зак Снайдер. У ролях: [Джерард Батлер->jerard-butler], [Лєна Хіді->lena-hidi], Девід Венем, Вінсент Реган, Домінік Вест.

Епічна стрічка про легендарну битву при Фермопілах у 480 р. до н. е., коли триста спартанців на чолі з царем Леонідом кілька днів стримували у вузькій ущелині багатотисячну армію персів.

Продовжити читання “300 спартанців”

Таксі-4

До цього кіносеріалу є два основні типи глядацького ставлення (як і до більшості інших). Перший варіант – це коли сподобалась або дуже сподобалась перша стрічка, і глядач щоразу охоче йде на нове продовження, чудово розбирається у сюжетних колізіях і пам’ятає зміни у житті усіх персонажів (яких, на щастя, небагато) не гірше, ніж у житті своїх сусідів. Другий варіант – це коли глядач під час перегляду може зловити трішки задоволення від драйву чи жарту чи чогось іще, але те, що відбувається на екрані, його глибоко не зачіпає або просто байдуже йому, бо він не пам’ятає чи просто не бачив попередніх серій і головні герої для нього – ніхто.

Продовжити читання “Таксі-4”

Реальні кабани

Криза середнього віку – це в американському кіно вже майже окремий жанр, точніше, напрям, який розробляється у багатьох жанрах, від трагічного до фарсового. І, звичайно, цього разу ми маємо справу саме з останнім варіантом.

Продовжити читання “Реальні кабани”