Заплати іншому

Заплати іншому (Pay It Forward / Заплати другому). США, 2000. Режисер Мімі Ледер. У ролях: [Кевін Спейсі->kevin-spacey], [Хелен Хант->helen-hunt], [Хейлі Джоел Осмент->haley-joel-osment], Енджі Дікінсон, Кетлін Вілхойт, Джей Мор, Джеймс Кавізел, Дейвід Рамсе, Джон Бон Джові, Гарі Вернтц.

Новий канал, субота 7 квітня, 23.55

Вчитель Юджин Сімонет (Спейсі), чоловік зі складною долею та спотвореним обличчям, переконує своїх учнів, що добрі вчинки можуть змінити світ. Один зі школярів, Тревор Маккінні (Осмент), починає своєрідну естафету: кожний, кому він допомагає, має зробити те саме для трьох різних людей. Невдовзі цей рух набуває нечуваних масштабів…

Продовжити читання “Заплати іншому”

Джон К’ю

Джон К’ю (John Q / Джон Кью). США, 2002. Режисер Нік Кассаветес. У ролях: [Дензел Вашингтон->denzel-washington], Роберт Дюволл, [Джеймс Вудс->james-woods], Енн Хечі, [Рей Ліотта->ray-liotta], Енді Гріффін, Шон Хетосі, Кімберлі Еліс, Ітан Саплі, Дейвід Торнтон, Пол Йохансон, Лора Херрінг, Діна Вотерс.

1+1, субота 7 квітня, 01.00

Звичайний американський робітник Джон К’ю (Вашингтон) одного дня дізнається, що його син смертельно хворий і йому терміново потрібно зробити дуже дорогу операцію з пересадки серця. Грошей у Джона не вистачає, тому лікарі відмовляються допомагати малюку. Нещасний батько впадає у відчай, купує пістолет і захоплює заручників у лікарні…

Продовжити читання “Джон К’ю”

Віллем Дефоу

Віллем Дефоу (Willem Dafoe / Уиллем Дэфоу) народився 22 липня 1955 р. у місті Еплтон (штат Вісконсін). Він був сьомою дитиною у родині з вісьмома дітьми і єдиним з них, хто обрав артистичну кар’єру – решта стали адвокатами або лікарями. Ще у школі майбутній актор почав називати себе Віллемом, а згодом це ім’я перетворилось на його сценічний псевдонім. Після недовгих занять на курсах драми Вісконсінського університету Дефоу вирушив у Мілуокі, приєднався до трупи експериментального «Театру X» і два роки провів у гастрольних турах по США та Європі. У 1977 р. він переїхав у Нью-Йорк, де почав працювати в авангардному театрі, а потім разом з Елізабет Ле Компт заснував трупу «Вустер Груп».

Продовжити читання “Віллем Дефоу”

Джерард Батлер

Джерард Батлер (Gerard Butler / Джерард Батлер) народився 13 листопада 1969 р. у Глазго (Шотландія). Коли йому було шість місяців, сім’я переїхала до Монреалю, де його батько кілька разів невдало спробував розпочати власний бізнес. Через півтора роки батьки розлучились, і мати з дітьми повернулась на батьківщину, де ще раз вийшла заміж. Після цього Джерард бачив батька тільки у 4 роки та у 16 років. Батлер ріс у рідному місті своєї матері Пейзлі, неподалеку від місцевого кінотеатру. Захопившись кіно, він попросив матір відпустити його на проби і таким чином приєднався до Шотландського молодіжного театру. Завдяки участі у цій трупі Джерард зіграв Олівера у Королівському театрі в Глазго.

Продовжити читання “Джерард Батлер”

Тінейджери мутанти черепашки-ніндзя

Перш за все слід сказати, що зміни у порівнянні з попередніми фільмами про чебурашок дуже помітні, і це зміни на краще. Комп’ютерна анімація пасує для таких сюжетів набагато краще, ніж традиційна форма художнього фільму, коли черепахами перевдягають бідолашних акторів.

Продовжити читання “Тінейджери мутанти черепашки-ніндзя”

Містер Бін на відпочинку

Містер Бін на відпочинку (Mr. Bean’s Holiday / Мистер Бин на отдыхе). Комедія. Великобританія, 2007. Режисер Стів Бенделек. У ролях: [Ровен Аткінсон->rowan-atkinson], [Віллем Дефоу->willem-dafoe], Жан Рошфор, Емма де Коне, Карел Роден, Макс Болдрі.

Містер Бін вирушає відпочити на півдні Франції, всюди залишаючи за собою сліди своїх пригод. Бін знімає про свої мандри любительський відеофільм, який навіть примудряється показати на великому екрані Каннського фестивалю.

Продовжити читання “Містер Бін на відпочинку”