Троя

Троя (Troy / Троя). США, 2004. Режисер Вольфганг Петерсен. У ролях: [Бред Пітт->brad-pitt], [Ерік Бана->eric-bana], [Орландо Блум->orlando-bloom], [Діана Крюгер->diana-kruger], Пітер О’Тул, Шон Бін, Саффрон Берроуз, Браян Кокс, Брендан Глісон, Джулі Крісті, Тайлер Мейн, Роуз Бірн, Джеймс Космо, Тревор Ів.

1+1, неділя 15 квітня, 20.20

Паріс (Блум), син троянського царя Пріама, викрадає Єлену (Крюгер), дружину правителя Спарти Менелая (Глісон). Останній звертається по допомогу до свого брата, царя Агамемнона (Кокс), який давно чекав нагоди напасти на Трою…

Продовжити читання “Троя”

Геть з очей, із чарту геть!

Зразок стандартної голлівудської романтичної комедії, яка намагається братися за серйозну тему. Картина, чарівна тоді, коли намагається бути просто романтичною. І непереконлива, часом брехлива тоді, коли йдеться про речі трохи серйозніші.

Продовжити читання “Геть з очей, із чарту геть!”

Геть з очей, із чарту геть!

Геть з очей, із чарту геть! (Music & Lyrics / С глаз – долой, из чарта – вон!). Романтична комедія. США, 2007. Режисер Марк Лоренс. У ролях: [Х’ю Грант->hu-grant], [Дрю Беррімор->drew-barrymore], Жаклін Тіффані Браун, Бред Гарретт, Джеймі Греко, Елен Харві.

Алекс Флетчер (Грант), поп-зірка 80-х, чиї дні слави залишились у минулому, отримує шанс повернути популярність – для цього треба написати пісню для співачки-суперзірки і заспівати з нею дуетом. Проблема у тому, що Алекс ніколи не писав для своїх пісень слова, але невдовзі він знаходить собі помічницю (Беррімор)…

Продовжити читання “Геть з очей, із чарту геть!”

Дрю Беррімор

Дрю Беррімор (Drew Barrymore / Дрю Бэрримор) народилась 22 лютого 1975 р. у Лос-Анджелесі у славетній акторській родині. На початку ХХ століття Беррімори були найвідомішою і найвпливовішою театральною династією у США. У 1880 р. англійський актор Моріс Беррімор одружився з американкою Джорджианою Дрю, і у них народились троє дітей – Етель, Лайонел та Джон. Цю трійцю називали «королівською сім’єю Бродвею»: усі вони згодом стали акторами кіно, але тільки Джон зробив на «фабриці мрій» кар’єру, гідну його театральних досягнень. Однак натхнення він зазвичай шукав в алкоголі, тому дуже швидко втратив свою романтичну зовнішність, а разом з нею і популярність. Від шлюбу з Долорес Костелло у нього у 1932 р. народився син, який згодом став батьком Дрю Беррімор.

Продовжити читання “Дрю Беррімор”

Містер Бін на відпочинку

Містер Бін і його стабільна популярність у різних куточках світу належить до явищ, які автору даної рецензії зрозуміти важко. Дітям, звичайно, смішно, коли дорослий на екрані викривляється і робить дурниці, смішно це і певній категорії дорослих. Припустімо, якісь риси характеру (чи що там замість нього) персонажа висміюють певні британські стереотипи. Але викривляння – це все одно викривляння, особливого сенсу у них немає, як і гумору, тим паче коли вони не природні, як у мавпи чи Джима Керрі, а якісь вимучені, штучні. Перекладати на них основне навантаження фільму небезпечно і просто нерозумно.

Продовжити читання “Містер Бін на відпочинку”

Ідеальний незнайомець

Ідеальний незнайомець (Perfect Stranger / Идеальный незнакомец). Психологічний трилер. США, 2007. Режисер Джеймс Фоулі. У ролях: [Гелі Беррі->hale-berry], [Брюс Вілліс->bruce-willis], Джованні Рібізі, Гарі Дурден.

Журналістка Руенна Прайс (Беррі) зустрічає у метро давню подругу, яка розповідає їй про свій бурхливий роман з Гаррісоном Гіллом (Вілліс), мультимільйонером, з яким вона познайомилась через Інтернет. Наступного ранку після розмови подругу знаходять мертвою, і Руенна вирішує розпочати власне розслідування…

Продовжити читання “Ідеальний незнайомець”