Ліга видатних джентльменів

Ліга видатних джентльменів (The League of Extraordinary Gentlemen / Лига выдающихся джентльменов). США, 2003. Режисер Стівен Норрінгтон. У ролях: [Шон Коннері->sean-connery], Пета Вілсон, Шейн Вест, Річард Роксберг, Стюарт Таунсенд, Джейсон Флемінг.

ICTV, неділя 20 травня, 16.20

1899 рік. Загадковий Фантом, який мріє про владу над усім світом, здійснює геополітичні диверсії, провокуючи світову війну. Королева Вікторія наказує одному з керівників секретної служби Кемпіону Бонду зупинити негідника. Той доручає таємничому «М» (Роксберг) зібрати загін для виконання нелегкого завдання. До складу екстраординарної ліги увійшли: знаменитий шукач пригод з романів Х. Райдера Хаггарда Аллан Квотермейн, давня знайома графа Дракули Міна Харкер, Том Сойєр, який виріс і став детективом, безсмертний Доріан Грей  та людина-невидимка Родні Скіннер. Ще двох героїв – Джекілла-Хайда і капітана Немо – поставили перед вибором: приєднатися до команди чи сісти у в’язницю…

Продовжити читання “Ліга видатних джентльменів”

Гриффін та Фенікс: Останні краплі щастя

Кохання і смерть. В сучасному кінематографі їх дуже рідко ставлять разом, а самій смерті майже не приділяють увагу, дуже вже ця тема неприємна для сучасної людини і невигідна для розважального жанру, яким є кіно – і працювати потрібно більше, одними спецефектами не обійдешся, і грошей менше приносить. Саме тому драм про кохання випускають досить мало і здебільшого їх сферою залишається домашнє відео та телебачення – для самотніх людей, яким нема більше чого робити, крім як розчуленими поплакати вдома перед телевізором.

Продовжити читання “Гриффін та Фенікс: Останні краплі щастя”

Шрек Третій

Напевно, ніхто не сподівався побачити у третьому “Шреку” щось принципово нове, чого не було у попередніх частинах. Але ніхто й не чекав, що він виявиться настільки вторинним, малосмішним і відверто нудним.

Продовжити читання “Шрек Третій”

Гриффін та Фенікс: На межі щастя

Гриффін та Фенікс: На межі щастя (Griffin & Phoenix / Гриффин та Феникс: На краю счастья). Мелодрама / комедія. США, 2006. Режисер Ед Стоун. У ролях: [Аманда Піт->amanda-peet], Дермот Малруні, Сара Полстон, Блер Браун, Елісон Елліот, Йон Меєрсон.

Генрі Гріффін (Малруні) несподівано дізнається, що йому залишилось жити зовсім недовго: у нього неоперабельний різновид раку. На зайняттях з психології він зустрічає чарівну незнайомку – Сару Фенікс (Піт), яка, виявляється, теж невиліковно хвора…

Продовжити читання “Гриффін та Фенікс: На межі щастя”

Привиди Гойї

Після кількох фільмів, присвячених темі стосунків суспільства та індивідууму, який йому протистоїть і інколи в чомусь випереджує, Форман пропонує нам дещо нове і водночас схоже на попередні стрічки. Новизна у тому, що кількість піддослідних кроликів в його лабораторії збільшилась, і жодного з них не можна назвати головним. А схожість – у тому, що це знову кіно про епоху і особистостей; щоправда, цього разу герої епосі не протистоять – якщо хтось і стає вигнанцем, то точно не з власної волі.

Продовжити читання “Привиди Гойї”

Шрек Третій

Шрек Третій (Shrek the Third / Шрек Третий). Анімаційний фільм / казка. США, 2007. Режисери Кріс Міллер та Раман Хуї. Ролі озвучують: [Майк Маєрс->mike-myers], [Едді Мерфі->eddie-murphy], [Камерон Діас->cameron-dias], [Антоніо Бандерас->anthonio-banderas], [Джастін Тімберлейк->justin-timberlake].

Шрек та Фіона, яким не дуже пасує роль правлячої пари, змушені шукати спадкоємця трону – Арті. Шрек, Віслюк та Кіт вирушають на пошуки юного Артура, який, виявляється, вчиться в аспірантурі і не планує повертатись на батьківщину. Тим часом Чарівний Принц, скориставшись відсутністю велетня, здійснює державний переворот.

Продовжити читання “Шрек Третій”

Привиди Гойї

Привиди Гойї (Goya’s Ghosts / Призраки Гойи). Історична драма. США, 2006. Режисер [Мілош Форман->milos-forman]. У ролях: Хав’єр Бардем, [Наталі Портман->natalie-portman], Стеллан Скасгорд, Мішель Лонсдейл.

Події, які почались в Іспанії у 1792 р., показані очима великого художника Франсіско Гойї (Скасгорд). У центр оповіді – долі музи Гойї, дочки заможного купця Іннес (Портман), яка потрапляє у лапи інквізиції, та високопоставленого служителя інквізиції отця Лоренцо (Бардем), який очолив чергове “полювання на відьом”.

Продовжити читання “Привиди Гойї”