Скарб нації

Скарб нації (National Treasure / Сокровище нации). США, 2004. Режисер Джон Тартелтауб. У ролях: [Ніколас Кейдж->nicolas-cage], [Діана Крюгер->diana-kruger], [Джон Войт->john-voight], [Харві Кейтел->harvey-kaitel], Шон Бін, Крістофер Пламмер.

1+1, неділя 27 травня, 20.20

1832 рік. Десятирічний хлопчик везе у кареті 96-річного Чарлза Керролла, останнього з людей, що підписали Декларацію незалежності. Керролл помирає, але перед смертю встигає розповісти хлопчику про скарб, накопичений протягом тисячоліть – з часів єгипетських пірамід, Римської імперії, хрестових походів, Великої інквізиції… У наші часи таємницю скарбу намагається розкрити історик і шукач пригод Бен Гейтс (Кейдж). За скарбом також полюють багатий англієць Ієн Хоув (Бін) та команда з ФБР, яку очолює агент Садаскі (Кейтел)…

Продовжити читання “Скарб нації”

Гор Вербінскі

У 2003 р. Гор Вербінскі (Gore Verbinski / Гор Вербински) увійшов до числа найпопулярніших режисерів Голлівуду, знявши хіт [“Пірати Карибського моря”->pirates-of-the-caribbean-1]. Робота над продовженнями картини, останнє з яких нещодавно вийшло на наші екрани, стало найскладнішим проектом у кар’єрі постановника.

Продовжити читання “Гор Вербінскі”

Пірати Карибського моря: На краю світу

Принаймні це краще за другу серію. Але безмежно далеко від елегантної легкості першої.

Продовжити читання “Пірати Карибського моря: На краю світу”

Чоу Юнь-Фат

Чоу Юнь-Фат (Chou Yun-Fat / Чоу Юнь-Фат) народився 18 травня 1955 р. на Ламмі, острові неподалік від Гонконгу, а потім разом з сім’єю перебрався у серце британської колонії. Блукаючи прийомними акторських агентств та місцевих телестанцій, юнак вирішив вступити до школи акторської майстерності, де познайомився з майбутнім постановником трюків і режисером Рінго Лемом. Набутий за кілька місяців навчання досвід Чоу використав у численних гонконгівських «мильних операх». Зіркою він став на початку 80-х, зігравши гангстера Хуї Ман-Кенга у культовому серіалі «Шанхайський пляж», а першу помітну роль виконав у 1981 р. у соціальній драмі «Історія в’єтнамця Ву», де створив образ військового з Південного В’єтнаму, який переховується у брудних кварталах Гонконгу.

Продовжити читання “Чоу Юнь-Фат”

Енді Гарсіа

Андрес Артуро Гарсіа Менендес, він же Енді Гарсіа (Andy Garcia / Энди Гарсиа), народився 12 квітня 1956 р. в Гавані в сім’ї успішного адвоката. Майбутній актор з’явився на світ разом з сіамським братом-близнюком, який за розміром був не більший за тенісний м’яч. Хірургічне втручання позбавило Енді єдинокровного родича – єдиним нагадуванням про брата залишився шрам на плечі. Через зміну політичного режиму батькам Гарсіа довелося емігрувати в Маямі у 1961 р. У дитинстві Енді мріяв про кар’єру баскетболіста, проте цьому завадила тяжка хвороба. Після школи він спробував свої сили в невеликому театрі у Флориді, а у 1978-му перебрався до Лос-Анджелесу, де грав у незалежних театральних трупах і періодично з’являвся на телебаченні.

Продовжити читання “Енді Гарсіа”

Білл Найджи

Білл Найджи (Bill Nighy / Билл Найджи) народився 12 грудня 1949 р. у містечку Кетерхем графства Суррей. Його батько працював у гаражі, мати була медсестрою. Майбутній актор обожнював книги, боготворив Хемінгвея, завжди отримував п’ятірки з літератури і мріяв стати великим письменником. Білл спробував почати письменницьку кар’єру з журналістики, працюючи кур’єром в журналі Field, проте зрозумів, що це нічого йому не дає. Він поїхав до Парижу, сподіваючись знайти матеріал для великого роману. Однак єдине, що він зміг, – це вигадати назву, і коли у молодого письменника закінчились гроші, британський консул відправив його додому. Подружка Найджи запропонувала йому спробувати себе у драматичному мистецтві. Він вступив до школи танцю та драми Гілдфорд і після її закінчення почав грати на сцені.

Продовжити читання “Білл Найджи”

Пірати Карибського моря: На краю світу

Пірати Карибського моря: На краю світу (Pirates of the Caribbean: At Worlds End / Пираты Карибского моря: На краю света). Пригоди / містика / комедія. США, 2007. Режисер [Гор Вербінскі->gor-verbinsky]. У ролях: [Джонні Депп->johnny-depp], [Орландо Блум->orlando-bloom], [Кіра Найтлі->kira-nightley], [Джеффрі Раш->joephry-rush], [Чжоу Юнь-Фат->chou-un-fat], [Білл Найджи->bill-naji].

За наказом Ост-Індійської компанії команда безсмертних флібустьєрів на чолі з Дейві Джонсом знищує вільних моряків на просторах від Багамів до Тринідаду. Вілл Тернер (Блум) та Елізабет Свонн (Найтлі) змушені об’єднатись з капітаном Барбосою (Раш), щоб врятувати капітана Джека Сперроу.

Продовжити читання “Пірати Карибського моря: На краю світу”