Розмальована вуаль

Розмальована вуаль (Painted Veil / Разрисованная вуаль). США, 2007. Режисер Джон Каррен. У ролях: [Едвард Нортон->edward-norton], [Наомі Воттс->naomi-watts], [Лів Шрайбер->liv-shriber].

ТРК “Україна”, неділя 10 червня, 23.30

Молода англійка Кітті (Воттс), що засиділася у дівках, виходить заміж за лікаря Волтера Фейна (Нортон), якого зовсім не кохає. Перебуваючи з чоловіком в Гонконгу, вона закохується у місцевого ловеласа (Шрайбер). Обурений Фейн ставить їй умову: розлучення чи спільна мандрівка до маленького китайського містечка, де панує епідемія холери…

Продовжити читання “Розмальована вуаль”

Еллен Баркін

Еллен Баркін (Ellen Barkin / Эллен Баркин) народилась 16 квітня 1954 р. у Нью-Йорку. Акторську майстерність вона почала вивчати у 15 років у “Хантер коледжі”, потім перейшла у Вищу школу виконавчих мистецтв Нью-Йорку. За порадою викладачів, які високо цінили її експресивну манеру гри, Еллен вступила до знаменитої Акторської студії, заснованої Лі Страсбергом. Вона готувалась стати театральною актрисою, але театр розчарував її. “Перед камерою неможливо збрехати, а на сцені можна спокійно фальшивити, і ніхто цього не помітить. Сам процес створення фільму приносить мені набагато більше задоволення, ніж сцена”, – зізнається акторка.

Продовжити читання “Еллен Баркін”

Капітан Алатрісте

Так вже склалося, що світом взагалі, а отже і світом кінокультури зокрема, правлять англомовні країни, а точніше США. Щодо літературної сфери у нас не все так однозначно – тут скоріше править бал Росія, потім вже вітчизняна муза та твори, які називають класичними. Таким чином інші країни світу, про які голлівудське кіно не знято і російської книжки не написано, залишаються без уваги пересічного українця. Наприклад, Іспанії для нього так і залишається країною шкільного курсу, тобто "Дон Кіхота" Сервантеса, ну ще може в кіно – Педро Альмодовара.

Продовжити читання “Капітан Алатрісте”

Капітан Алатрісте

Капітан Алатрісте (Alatriste / Капитан Алатристе). Історична драма / пригоди. Іспанія-Франція-США, 2007. Режисер Агустін Діас Янес. У ролях: [Вігго Мортенсен->viggo-mortensen], Єлена Аная, Карлос Бардем, Пілар Бардем, Хав’єр Камара, Едуардо Норьєга.

Іспанцю Дієго Алатрісте та італійцю Гвалтеріо Малатеста доручають вбити двох англійців, які приїхали до Мадриду. Ледве виплутавшись з цієї авантюри, Алатрісте і його юний протеже Іньїго змушені брати участь у війні Іспанії проти Голландії.

Продовжити читання “Капітан Алатрісте”

Параноя

Чергова спроба зняти трилер “під Хічкока” – цього разу її можна характеризувати як “Вікно у двір” для підлітків.

Продовжити читання “Параноя”

13 друзів Оушена

13 друзів Оушена (Ocean’s Thirteen / 13 друзей Оушена). Кримінальна комедія. США, 2007. Режисер [Стівен Содерберг->steven-soderberg]. У ролях: [Джордж Клуні->george-clooney], [Бред Пітт->brad-pitt], [Метт Деймон->matt-damon], [Енді Гарсіа->andy-garcia], [Аль Пачіно->al-pacino], [Еллен Баркін->ellen-barkin], Дон Чідл, Берні Мак, Елліот Гулд, Кейсі Аффлек, Карл Рейнер.

У очолюваної Денні Оушеном (Клуні) команди шахраїв та злодіїв, до яких досить несподівано приєднався головний антагоніст з перших двох серій Террі Бенедикт (Гарсіа), з’являється нова мішень для афер – власник головного казино Лас-Вегасу Віллі Бенкс (Пачіно).

Продовжити читання “13 друзів Оушена”