Рататуй

Подвійне враження від цього фільму: з одного боку, пристойний зразок анімації в діснеївському стилі, з іншого – стрічка не вбереглась від характерних для подібних картин недоліків. Все ж таки певний стиль і шарм стрічка має.

Продовжити читання “Рататуй”

Зберігаючи віру

Зберігаючи віру (Keeping the Faith / Сохраняя веру). США, 2000. Режисер Едвард Нортон. У ролях: [Едвард Нортон->edward-norton], [Бен Стіллер->ben-stiller], [Дженна Елфмен->jenna-elfman], Елі Воллах, Рон Ріфкін, Мілош Форман, Холланд Тейлор, Енн Бенкрофт, Браян Джордж.

НТН, п’ятниця 29 червня, 15.20

Браян (Нортон), Джейк (Стіллер) та Анна (Елфмен) були знайомі з дитинства.
Зустрівшись з Анною після довгої розлуки, обидва давніх друга закохуються у неї. Ситуація ускладнюється через те, що за цей час Джейк став рабином, а Браян – священиком…

Продовжити читання “Зберігаючи віру”

Рататуй

Рататуй (Ratatouille / Рататуй). Анімація / комедія. Режисер Бред Берд. Ролі озвучують: Петтон Освальт, Ієн Холм, Лу Романо, Браян Деннехі, Пітер О’Тул.

Щур Ремі мріє стати справжнім шеф-кухарем. Як не дивно, знаходить собі помічника серед людей, готового повірити його здібностям і спробувати стати справжнім кухарем, для чого його власних здібностей явно недостатньо…

Продовжити читання “Рататуй”

Грайндхаус-2: в очікуванні прем’єри

Треш-проект Квентіна Тарантіно та Роберта Родрігеса ще не закінчив свій хід кінотеатрами світу, а обидва маестро сучасного культового кіно вже обдумують свій наступний спільний крок. Відклавши інші проекти, вони планують вже цього року взятись за своєрідне продовження свого попереднього проекту, і шлях до майбутнього тріумфу форми й змісту їм вказав виходець з України, кіноман і власник найбільшої колекції копій старих радянських фільмів, колишній львів’янин Марко Вільдштейн, більш відомий в американських кіноманських колах як Марк Вайлд.

Продовжити читання “Грайндхаус-2: в очікуванні прем’єри”

Роуз Макгавен

Роуз Макгавен (Rose McGowan / Роуз Макгоуэн) народилась 5 вересня 1973 р. у Флоренції в сім’ї француженки та ірландця, які вступили до релігійної комуни “Діти Бога”. Щоб заробити на їжу, дівчинка позувала для італійських журналів мод. Їй було 10 років, коли батьки розлучились і відіслали дітей до бабусі у Вашингтон. Потім Роуз деякий час жила зі своїм батьком у Монреалі, далі перебралася в Сіетл, а в 21 рік переїхала у Лос-Анджелес. Вона продовжувала працювати моделлю, навчалась у художній школі, грала на театральній сцені у трупі Pacific Northwest. Розпочавши акторську кар’єру у театрі, Макгавен у 1992 р. дебютувала на кіноекрані у фільмі “Хлопець з Енсіно”, а через три роки отримала помітну роль у скандальній стрічці Грегга Аракі “Покоління гри Doom”. “Тато назвав цей фільм порнографічним, – згадує актриса. – Коли я сказала йому, що готова до кінця життя зніматись в такому кіно, він був шокований”.

Продовжити читання “Роуз Макгавен”