28 днів по тому

28 днів по тому (28 Days Later / 28 дней спустя). Фільм жахів. Великобританія, 2002. Режисер Денні Бойл. У ролях: [Кілліан Мерфі->cillian-murphy], Наомі Гарріс, Ноа Гантлі, Брендан Глісон, Меган Бернс, Крістофер Екклстон.

ICTV, субота 14 липня, 22.50

Увірвавшись до лабораторії, де проводять досліди на мавпах, група захисників прав тварин бачить у клітках шимпанзе, перед якими прокручують зняті на плівку жахливі сцени насильства. Не звертаючи увагу на попередження вчених про те, що тварини інфіковані небезпечним вірусом, фанатики починають звільняти мавп і відразу стають об’єктами нападу оскаженілих приматів. 28 днів по тому Земля майже повністю завойована вірусом, котрий перетворює людей на кровожерливих вбивць…

Продовжити читання “28 днів по тому”

Джон К’юсак

Джон К’юсак (John Cusack / Джон Кьюсак) народився 28 червня 1966 р. в Івенстоуні (штат Іллінойс). Він стартував як виконавець ролей у молодіжних стрічках і досить легко перейшов до серйозних дорослих робіт, уникнувши помилок багатьох своїх колег, які затримались у підлітковому амплуа. Наслідуючи приклад старших сестер Енн та Джоан (остання згодом отримала декілька номінацій на “Оскар”), Джон навчався в театральній студії “Пайвен” у рідному містечку, потім почав з’являтись у п’єсах, рекламі й фільмах місцевого виробництва. В кіно він дебютував у 1983 р., знявшись у молодіжній комедії “Клас”, потім зіграв у картинах “Добрий вигляд, США” (1984) і “Шістнадцять свічок” (1984); в усіх трьох стрічках знялась також його сестра Джоан. Потім К’юсак кілька років виконував ролі підлітків у фільмах на кшталт “Абсолютно точно” Роба Райнера та “Краще померти” Саважа Стіва Холланда.

Продовжити читання “Джон К’юсак”

Холодна гора

Холодна гора (Cold Mountain / Холодная гора). Мелодрама. США-Великобританія, 2003. Режисер Антоні Мінгелла. У ролях: [Джуд Лоу->jude-law], [Ніколь Кідман->nicole-kidman], [Рене Зельвегер->rene-zellweger], [Наталі Портман->natalie-portman], [Філіпп Сеймур Хоффман->philip-seymour-hoffman], Дональд Сазерленд, Брендан Глізон, Джованні Рібізі.

Інтер, середа 11 липня, 23.20

Дія екранізації роману Чарлза Фрейзера відбувається під час громадянської війни у США. Одужавши після поранення, котре лікар вважав смертельним, конфедерат Інман вирушає додому, у Північну Кароліну, де залишив свою кохану Аду, яка тим часом бореться за виживання у рідному селищі. Подорожуючи спустошеними війною землями Півдня, герой зустрічає різних людей; дехто з них намагається допомогти йому досягти мети, а дехто перешкоджає…

Продовжити читання “Холодна гора”

Містифікація

Містифікація (The Hoax / Мистификация). Комедія / драма. США, 2007. Режисер Лассе Хальстрьом. У ролях: [Річард Гір->richard-geer], [Альфред Моліна->alfred-molina], Марсія Гей Харден, Хоуп Дейвіс, Стенлі Туччі, Жулі Дельпі, Еллі Воллах.

Письменник Кліффорд Ірвінг у відчайдушній гонитві за славою наважився на нечувану авантюру: він зміг переконати увесь світ, що написав біографію Говарда Х’юза, хоча насправді все в його книзі було вигадкою від початку до кінця…

Продовжити читання “Містифікація”

1408

1408 (1408 / 1408). Фільм жахів. США, 2007. Режисер Мікаель Хафстрем. У ролях: [Джон К’юсак->john-cusak], [Семюел Л. Джексон->samuel-l-jackson], Мері Маккормак, Вільям Армстронг, Жасмин Джессіка Ентоні.

В одному з номерів готелю “Дельфін” кояться жахливі речі. Журналіст Майк Енслін (К’юсак), який спеціалізується на викритті шахраїв, що створюють міфи про паранормальні явища, заселяється у цей номер, щоб написати про обман статтю. Однак цього разу йому доведеться зіткнутись зі справжнім жахом.

Продовжити читання “1408”