Ультиматум Борна

Ультиматум Борна (The Bourne Ultimatum / Ультиматум Борна). Шпигунський трилер. США, 2007. Режисер Пол Грінграсс. У ролях: [Метт Деймон->matt-damon], [Джулія Стайлс->julia-stiles], Джоан Аллен, Едгар Рамірес, Дейвід Стретерн, Педді Консідайн.

Джейсон Борн (Деймон) намагається розкрити змову у Москві, тоді як урядові агенти намагаються завадити йому. Герою доведеться побувати в Мадриді, Парижі, Нью-Йорку, Лондоні та Ризі.

bourne1.jpg

Продовжити читання “Ультиматум Борна”

Гаррі Поттер та орден Фенікса

Хмари продовжують згущатися над світом Гаррі Поттера. Навіть важко повірити, що кіносеріал починався зі стрічок від майстра сімейного кіно Коламбуса: від комфортної, без особливих ознак саспенсу й небезпеки, атмосфери добротної дитячої казки, що була у тих картинах, зараз мало що лишилося. Дорослішають сам герой та його друзі, а пропорційно до цього зростає міць темних сил, що протистоять їм, і теми, яких торкається фільм, стають більш дорослими.

phoenix1.jpg

Продовжити читання “Гаррі Поттер та орден Фенікса”

Денієл Редкліфф

Денієл Редкліфф (Daniel Radсliffe / Дэниел Редклифф) народився 23 липня 1989 р. у лондонському районі Фулхем. Його батьки, літературний агент Алан Редкліфф та телевізійний директор з кастингу Марсія Грешем, не були у захваті від того, що син вже у п’ятирічному віці почав проявляти інтерес до акторської професії. Одного разу Денієл вийшов на сцену в костюмі мавпочки – це був перший і останній випадок, коли він взяв участь у шкільній постановці. В одному з інтерв’ю актор зізнався, що дуже боїться, що коли-небудь на телебачення потрапить відеокасета з його “дебютом” і йому доведеться ховати очі від сорому.

radcl1.jpg

Продовжити читання “Денієл Редкліфф”

Емма Вотсон

Емма Вотсон (Emma Watson / Эмма Уотсон), вона ж Емма Шарлотта Дуерре Вотсон, народилась в Оксфорді 15 квітня 1990 р. Її назвали на честь бабусі по лінії батька. Перші п’ять років свого життя Емма провела у Франції, звідки походить її мати, після чого сім’я повернулась до Англії. Батьки Вотсон, адвокати Жаклін та Кріс, невдовзі розлучились, і Емма з молодшим братом Алексом залишилась з матір’ю.

wats1.jpg

Продовжити читання “Емма Вотсон”

Гаррі Поттер та орден Фенікса

Гаррі Поттер та орден Фенікса (Harry Potter and the Order of the Phoenix / Гарри Поттер и орден Феникса). США-Великобританія, 2007. Режисер Дейвід Йєтс. У ролях: [Денієл Редкліфф->daniel-redkliff], [Емма Вотсон->emma-watson], Руперт Грінт, Майкл Гембон, [Гарі Олдмен->gary-oldman], [Алан Рікмен->alan-rikman], Дейвід Тьюліс, Імельда Стаунтон, Роббі Колтрейн, Еванна Лінч.

order.jpg

Продовжити читання “Гаррі Поттер та орден Фенікса”

Містифікація

Досить цікаве дослідження природи брехні, зокрема меж, коли вона з відносно невинної перетворюється на відверто брудну і коли починає ускладнювати життя замість того, щоб його полегшувати. Хоча події, які описує стрічка, суто американські, деякі підняті в картині питання дозволяють робити ширші, загальнолюдські узагальнення.

Продовжити читання “Містифікація”