Балістика: Екс проти Сівер

Балістика: Екс проти Сівер (Ballistic: Ecks vs. Sever / Баллистика: Экс против Сивер). США-Німеччина, 2002. Режисер Віч Каосаянанда. У ролях: [Антоніо Бандерас->antonio-banderas], [Люсі Ліу->lucy-liu], Грегг Хенрі, Рей Парк, Таліса Сото, Мігель Сандовал, Террі Чен, Роджер Р. Кросс, Сандрін Холт, Стів Бакік.

ENTER-фільм, неділя 12 серпня, 21.30

Секретний агент Джеремія Екс (Бандерас) звільнився після того, як під час вибуху загинула його дружина, однак колишньому босу доводиться ще раз звернутись до нього по допомогу. Нова мішень героя – інший агент, жінка на ім’я Сівер (Ліу). Обом шпигунам доводиться об’єднати зусилля, коли на них починає полювання колишній колега Екса…

ball1

Продовжити читання “Балістика: Екс проти Сівер”

Алі

Алі (Ali / Али). США), 2001. Режисер [Майкл Манн->michael-mann]. У ролях: [Вілл Сміт->will-smith], [Джон Войт->john-voight], Рон Сілвер, Маріо Ван Піблз, Джейд Пінкетт-Сміт, Мікелті Вільямсон.

Ентер-фільм, субота 11 серпня, 21.30

Картина, яка охоплює період з 1964 по 1974 рік, розповідає про основні події найбільш бурхливого десятиріччя з життя одного з найвидатніших боксерів минулого століття – Мохаммеда Алі. Талановитому темношкірому спортсмену доводилось весь час відстоювати не тільки чемпіонський титул, а й власні принципи, права і переконання.

ali1

Продовжити читання “Алі”

Рататуй: Маестро з хвостом

“Відкриття нової страви дарує людству незрівнянно більше щастя, аніж відкриття нової зірки” – так сказав одного разу відомий цінитель смачненького Жан Антельм Брілья-Саварен, котрий так любив куховарити, що його ім”я дали одному з сортів сиру, якими так славиться Франція. До речі, де сир – там і миші, чи принаймні щурі, ці, для багатьох людей, мерзенні і брудні створіння, які просто несумісні з людськими продуктами, хіба що з тими, що вже на смітнику. Тут також не обійшлося без них, хоча в новому тисячолітті все інакше – днями відбулося відкриття нового “ресторану” французької кухні відомої на весь світ мережі ресторанів панів Діснея та Піксара, куди шеф-кухарем було запрошено пана Ремі – найсправжнісінького пацюка. Здавалося б – як це можливо?

ratat1

Продовжити читання “Рататуй: Маестро з хвостом”

Трошки вагітна

Як свідчить невблаганна статистика – люди все менше цікавляться таким поняттям, як “сім’я”. Падає не лише кількість шлюбів, а й їх тривалість – більшість з них розпадається вже протягом перших кількох років, бо основною причиною їх укладення була неуважність в сексуальних стосунках, що матеріалізувалась у вигляді спочатку вагітності, а потім і дитини.

knock1

Продовжити читання “Трошки вагітна”

Сем Ніл

ЗМІ називають Сема Ніла (Sam Neill / Сэм Нил) «таємною зброєю» таких протилежних за стилем постановників, як [Стівен Спілберг->steven-spielberg] та Вім Вендерс, Джон Карпентер та Джейн Кемпіон. «Я дуже корисний актор, – посміхається Ніл. – Коли я з’являюсь на екрані, глядач ніколи не знає, чого від мене чекати».

nil1

Продовжити читання “Сем Ніл”

1408: шість черепів за шкалою страху

Давно-давно, шістдесят років тому, народився хлопчик, який дуже боявся своїх снів. Погані та страшні сни в дитинстві приходять до кожного, але не кожен починає їх описувати, випускаючи власну газетку для рідних, як це зробив майбутній король літературного жанру жахів Стівен Кінг. Починаючи з 12 років він писав маленькі оповідання, з 20 почав лякати людей повноцінними романами, а коли йому виповнилося тридцять – одну з його книжок екранізували, це була відома тепер усім “Керрі”. І пішло-поїхало – на сьогодні Кінг є одним з числа авторів, яких найбільше екранізують, кількість сценаріїв написаних ним особисто чи за його творами вже почала вимірюватися цифрою з двома нулями.

vcus1.jpg

Продовжити читання “1408: шість черепів за шкалою страху”

Трішки вагітна

Трішки вагітна (Knocked Up / Немножко беременна). Романтична комедія. США, 2007. Режисер Джадд Апатов. У ролях: Сет Роджен, Кетрін Хігл, Пол Радд.

Познайомившись у барі, молода зірка тележурналістики Елісон Скотт і Бен Стоун, який тільки планує взятися за роботу, разом проводять ніч. Через вісім тижнів Елісон дзвонить Бену і повідомляє, що вагітна – від нього. Зрозумівши, наскільки великою є їх відповідальність як батьків майбутньої дитини, молоді люди вирішують познайомитись краще…

knocked-up

Апатов відомий як режисер хіта “Сорокалітній та незайманий”. Бюджет картини – 33 млн. доларів.