Після заходу сонця

Після заходу сонця (After the Sunset / После заката). США, 2004. Режисер [Бретт Ратнер->brett-rutner]. У ролях: [Пірс Броснан->pierce-brosnan], [Селма Хаєк->selma-haek], [Вуді Харрелсон->woody-harrelson], Дон Чідл.

ICTV, неділя 18 листопада, 21.00

Знаменитий злодій Макс Бурдетт (Броснан) після своєї останньої справи разом з подругою і спільницею (Хаєк) вирушає відпочивати на тропічний острів. Проте за ними стежить агент ФБР (Харрелсон), який мріє впіймати Бурдетта… Продовжити читання “Після заходу сонця”

Королівство

Королівство (The Kingdom / Королевство). Політичний трилер. США, 2007. Режисер Пітер Берг. У ролях: [Джеймі Фокс->jamie-foxx], [Кріс Купер->chris-cooper], [Дженніфер Гарнер->jennifer-garner], Джейсон Бейтман, Ашраф Бархом.

kingdom

Терористи жорстоко розправляються з американськими фахівцями, які живуть і працюють в Саудівській Аравії. На місце злочину приїздять агенти ФБР, проте навіть не встигають почати розслідування: терорист-камікадзе підриває їх разом з собою. Після цього Бюро береться за справу всерйоз: друг одного з агентів, що загинули, Рональд Флурі (Фокс), збирає команду найкращих. Продовжити читання “Королівство”

Увесь цей джаз

Увесь цей джаз (All That Jazz / Весь этот джаз). США, 1979. Режисер Боб Фосс. У ролях: [Рой Шейдер->roy-shayder], [Джессіка Ланж->jessica-lange], Енн Рейнкінг, Ліленд Палмер, Кліфф Гормен, Сандал Бергман

Enter-фільм, п’ятниця 16 листопада, 21.30

Режисер (Шейдер), який переживає душевну кризу й розчарування, згадує свій життєвий шлях та бачить дивовижні видіння… Важко переказати сюжет цієї картини, оскільки у ній він далеко не головне: головне – це музичні номери, кілька гострих монологів у стилі Ленні Брюса та чудова гра Шейдера. Напівбіографічний твір відомого режисера й хореографа Фосса увійшов у трійцю його найкращих робіт (разом з “Кабаре” та “Ленні”) і отримав Золоту пальмову гілку Каннського фестивалю.

Єлизавета: Золоте століття

Єлизавета: Золоте століття (Elizabeth: The Golden Age / Елизавета: Золотой век). Історична драма. Великобританія-Франція, 2007. Режисер Шекхар Капур. У ролях: [Кейт Бланшетт->cate-blanschett], [Джеффрі Раш->jeffrey-rush], [Клайв Овен->clive-owen], [Саманта Мортон->samanta-morton], Ріс Іфанс.

golden-age

Дев’ять років тому індійський режисер та австралійська актриса вразили Голлівуд фільмом “Єлизавета” про сходження королеви на престол і про епоху глобальних змін у західній цивілізації: картину номінували на “Оскар” у семи категоріях і відзначили призом за найкращий грим. Коли у 2005 р. почались розмови про продовження стрічки, Бланшетт, яка завдяки “Єлизаветі” стала зіркою, заявила, що не бачить у зйомках другої частини жодного сенсу. Проте вже через два місяці вона підписала контракт на участь у “Золотому столітті” – фільмі, дія якого розгортається через 15 років після подій, про які розповідалось в “Єлизаветі”. Продовжити читання “Єлизавета: Золоте століття”

Роберт Редфорд

Останнім часом Роберт Редфорд (Robert Redford / Роберт Редфорд) майже не знімається. “Фільми, які подобались мені все життя, зараз робити набагато складніше. Легко дістати 150 мільйонів на який-небудь блокбастер, а гроші на картину про реальне життя та його проблеми зібрати дуже не просто”, – пояснює актор. Однак йому все ж таки вдалося дістати гроші на свою нову стрічку [“Леви для ягнят”->lions-for-lambs], яку ми зараз можемо побачити на наших кіноекранах.

redf1

Продовжити читання “Роберт Редфорд”

Леви для ягнят

Картина містить три паралельні сюжетні лінії, одна з яких точно відповідає тому, що [Редфорд->robert-redford] намагається зробити з глядачем: посадивши перед собою молодого неука, він хоче втовкмачити йому деякі безперечні для нього самого істини. Зокрема те, що в житті, зокрема суспільному й політичному, треба брати активнішу участь, ніж просто ходити на вибори. Для покоління 60-х, до якого належав сам актор-режисер, це істина непохитна, отже, у цьому плані жодних несподіванок. Сюрприз у тому, з якою легкістю герой Роберта, доктор Меллі, і фільм в цілому, намагаючись в дискусії щось довести, ставлять самі собі шах та мат у три ходи, без сторонньої допомоги.

lions1

Продовжити читання “Леви для ягнят”