Відлік вбивств

Відлік вбивств (Murder by Numbers / Отсчет убийств). США, 2002. Режисер Барбе Шрьодер. У ролях: [Сандра Баллок->sandra-bullok], Раян Гослінг, Майкл Пітт, Бен Чаплін, Кріс Пенн, Майкл Паулсон, Агнес Брукнер, Р. Д. Колл, Том Веріка, Енн Обін.

ICTV, неділя 23 грудня, 23.55

Студенти Річард Хейвуд (Гослінг) та Джастін Пендлтон (Пітт) вважають, що разом утворюють «ідеальний мозок». Щоб довести це самим собі, вони вирішують скоїти злочин, який не зможе розкрити поліція. Хлопці обирають «випадкову жертву» і холоднокровно вбивають її, однак їм не вдається обдурити детектива Кессі Мейвітер (Баллок)…

Продовжити читання “Відлік вбивств”

Гаррі Поттер та в’язень Азкабана

Гаррі Поттер та в’язень Азкабана (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban / Гарри Поттер и узник Азкабана). США, 2004. Режисер Альфонсо Куарон. У ролях: [Денієл Редкліфф->daniel-redcliff], [Емма Вотсон->emma-watson], Руперт Грінт, [Гарі Олдмен->gary-oldman], Дейвід Тьюліс, Майкл Гембон, Емма Томпсон, Джулі Крісті.

1+1, субота 22 грудня, 20.00

З тюрми Азкабан втік чаклун Сіріус Блек (Олдмен), якого усі вважають божевільним вбивцею. Його наступна мішень, судячи з усього, – ніхто інший, як Гаррі Поттер (Редкліфф). Тюремники з Азкабана приїздять до школи чародійства Хогсварт, щоб охороняти учнів та вчителів, а Гаррі з’ясовує, що Блек насправді є його хрещеним батьком…

Продовжити читання “Гаррі Поттер та в’язень Азкабана”

Кабельник

Кабельник (Cable Guy / Кабельщик). США, 1996. Режисер Бен Стiллер. У ролях: Джим Керрi, Метью Бродерiк, Бен Стiллер.

ICTV, четвер 23 червня, 23.40

Головного героя (Бродерiк) одного разу виручив кабельник, але з того часу цей балакучий хлопець став його прокляттям: вiн безцеремонно лiзе в чуже життя, бо хоче мати друга. Проблема у тому, що уявлення про справжню дружбу у нього телесерiальнi… Це був перший фiльм, за який Керрi заплатили 20 мiльйонiв, i перша його робота пiсля п’яти хiтiв поспiль (“Маска”, “Тупий та ще тупiший”, “Бетмен назавжди” та два “Ейса Вентури”), яка не зовсiм виправдала сподiвання (з комерцiйного боку). Досить важко говорити про будь-яку серйозну тему у творчостi Джима, не викликаючи при цьому смiху, але якщо така все ж таки e, то це телебачення (в молодi роки комiк багато працював там), його вплив на свiдомiсть людей i межi, якi воно не повинно переступати. Маeмо таку низку: спочатку Рiддлер з “Бетмена назавжди”, який за допомогою “ящика” крав мiзки у громадян, потiм Кабельник, який живе, наслiдуючи телеприклади, i, нарештi, справжня перлина – “Шоу Трумена”.

Кабельник (Cable Guy/ Кабельщик). США, 1996. Режисер [Бен Стiллер->ben-stiller]. У ролях: [Джим Керрi->jim-carrey], Метью Бродерiк, Бен Стiллер.

Новий канал, субота 22 грудня, 00.10

Головного героя (Бродерiк) одного разу виручив кабельник, але з того часу цей балакучий хлопець став його прокляттям: вiн безцеремонно лiзе в чуже життя, бо хоче мати друга. Проблема у тому, що уявлення про справжню дружбу у нього телесерiальнi… Це був перший фiльм, за який Керрi заплатили 20 мiльйонiв, i перша його робота пiсля п’яти хiтiв поспiль ("Маска", "Тупий та ще тупiший",["Бетмен назавжди"->batman-forever] та два "Ейса Вентури"), яка не зовсiм виправдала сподiвання (з комерцiйного боку). Досить важко говорити про будь-яку серйозну тему у творчостi Джима, не викликаючи при цьому смiху, але якщо така все ж таки e, то це телебачення (в молодi роки комiк багато працював там), його вплив на свiдомiсть людей i межi, якi воно не повинно переступати. Маємо таку низку: спочатку Рiддлер з "Бетмена назавжди", який за допомогою "ящика" крав мiзки у громадян, потiм Кабельник, який живе, наслiдуючи телеприклади, i, нарештi, справжня перлина – "Шоу Трумена".

Бумер

Бумер (Бумер). Росія, 2003. Режисер Петро Буслов. У ролях: Максим Коновалов, Сергій Горобченко, Андрій Мерзлікін, Володимир Вдовиченков, Яна Шивкова, Людмила Полякова, Анастасія Сапожнікова, Василь Сєдих, Євген Крайнов.

Четверо братків поцупили чорний «бумер», тобто BMW, і вирішили залишити його собі. Невдовзі автомобіль дійсно знадобився їм: посварившись з іншою бандою, хлопці влаштували стрілянину, а один з вбитих виявився агентом під прикриттям. Друзі змушені тікати з міста і їхати через всю країну, зустрічаючи на своєму шляху різних людей…

Відразу ж після того, як стрічку 28-річного дебютанта Буслова показали на кіноринку у Сочі та на Московському фестивалі, її почали називати «найкращим фільмом п’ятиріччя». Потужна рекламна кампанія, як це часто трапляється, дала зворотний ефект: після виходу картини у прокат чимало критиків оцінили її дуже низько. Насправді ж «Бумер» не є ні шедевром, ні провалом. Це лише чергова гостросюжетна стрічка про країну, в якій править злочинний світ, однак її знято більш професійно, ніж більшість російських кримінальних фільмів останнього десятиріччя. Режисер, хоча й певною мірою романтизує своїх вкрай агресивних героїв, все ж таки показує, наскільки безглуздими іноді є причини кривавих розбірок, в яких вони беруть участь. Проте Буслову далеко і до Скорсезе, і до Тарантіно, і до Джармуша, з якими його дехто порівнює, а ефектний прийом з «флешфорвертсами» не можна назвати художнім відкриттям, оскільки він явно запозичений з популярної картини Тома Тіквера «Біжи, Лоло, біжи».

Зачарована

Зачарована (Enchanted / Зачарованная). Казка / комедія. США, 2007. Режисер Кевін Ліма. У ролях: Емі Адамс, Патрік Демпсі, Джеймс Марсден, [Сюзан Сарандон->susan-sarandon], Тімоті Сполл, Айдіна Менцель.

enchanted

Прокляття відьми Наріси відправляє принцесу Жизель у сучасний Нью-Йорк, перетворюючи її по дорозі на реальну дівчину, але з казковими уявленнями про життя. У великому місті принцеса знаходить нового кавалера – адвоката Роберта, але їм заважають інші персонажі казки, які один з одним потрапляють на Мангеттен… Продовжити читання “Зачарована”