А зараз, леді та джентльмени

А зараз, леді та джентльмени (And Now… Ladies and Gentlemen… / А теперь, леди и джентльмены). Франція, 2002. Режисер Клод Лелюш. У ролях: [Джеремі Айронс->jeremy-irons], Патріція Каас, Тьєррі Лермітт, Клаудія Кардінале, Алессандра Мартінес, Жан-Марі Бігар, Пол Фрімен, Стефан Феррара.

1 Національний, неділя 30 грудня, 18.25

Шляхетний злодій Валентин (Айронс) дізнається, що у нього пухлина мозку, і вирушає у подорож навколо світу назустріч смерті. Від такої ж хвороби страждає співачка з кабаре Джейн Лестер (Каас), яка, розчарувавшись у коханні і у житті, їде у Марокко. Зустріч двох приречених на смерть людей змінює їх долі і дарує їм шанс на порятунок… Продовжити читання “А зараз, леді та джентльмени”

Бетмен і Робін

Бетмен і Робін (Batman and Robin / Бэтмен и Робин). США, 1997. Режисер Джоел Шумахер. У ролях: [Арнольд Шварценеггер->arnold-schwarzenegger], [Джордж Клуні->george-clooney], [Кріс О’Доннелл->chris-o-donnell], [Ума Турман->uma-thurman], [Алісія Сілверстоун->alicia-sylverstone], Джип Свенсон, Майкл Гуф, Пет Хінгл, Елль Макферсон, Джон Гловер, Елізабет Сандерс, Вівіка Фокс.

Новий канал, субота 29 грудня, 17.25

Черговий противник супергероя Бетмена (Клуні) та його юного помічника Робіна (О’Доннелл) – суперлиходій на прізвисько містер Фріз (Шварценеггер). Це колишній вчений, який внаслідок нещасного випадку перетворився на крижану людину, облисів і тепер прагне заморозити місто Готем. Йому допомагають смертельно небезпечної фатальної красуні на ім’я Отруєний Плющ (Турман) та здоровань Бейн (Свенсон)…

bat-and-rob

Продовжити читання “Бетмен і Робін”

Війна динозаврів

Війна динозаврів (D-Wars / Война динозавров). Фентезі / бойовик. США, 2007. Режисер Хунг Рай Шима. У ролях: Джейсон Бер, Аманда Брукс, Роберт Форстер, Аймі Гарсіа, Крейг Робінсон.

dragonw

Молодий репортер Етан приїздить на місце катастрофи в Лос-Анджелесі: цілий район зруйновано, наче по ньому проповзло щось велетенське. Це нагадує йому про почуту в дитинстві легенду. Згодом він дізнається, що дівчина Сара є носителькою коштовності, на яку полюють стародавні чудовиська – добрі і злі. Продовжити читання “Війна динозаврів”

Назад у майбутнє-3

Назад у майбутнє-3 (Back to the Future ІІІ / Назад в будущее-3). США, 1990. Режисер Роберт Земекіс. У ролях: [Майкл Дж. Фокс->michael-j-fox], [Крістофер Ллойд->christopher-lloyd], Томас Ф. Вілсон, Леа Томпсон, Мері Стінберген, Елізабет Шу, Метт Кларк.

Кіно, четвер 27 грудня, 21.30

Марті Макфлай (Фокс) знову вирушає у мандри на машині часу – цього разу для того, щоб врятувати Дока Брауна (Ллойд), який загруз на Дикому Заході 1885 р. і має там загинути… Найкраща стрічка з чудової трилогії – вибухова суміш пригод, фантастики і доброго гумору рекомендується усім без винятків. Окремо слід згадати елементи пародії на вестерн, зокрема вишукану цитату зі “Жмені доларів”.

Четвертий протокол

Четвертий протокол (The Fourth Protocol / Четвертый протокол). Великобританія, 1987. Режисер Джон Маккензі. У ролях: [Майкл Кейн->michael-cain], [Пірс Броснан->pierce-brosnan], Джоанна Кассіді, Нед Бітті, Бетсі Брентлі, Пітер Картрайт, Девід Конвілл, Метт Фрюєр, Рей Макенеллі, Ієн Річардсон, Ентон Роджерс.

К1, середа 26 грудня, 22.30

Шпигунський трилер, який знято за романом майстра цього жанру Ф. Форсайта. Дія фільму відбувається під час «холодної війни». Агент британської розвідки (Кейн) підозрює, що до Англії контрабандою повинен прибути якийсь важливий вантаж. Його підозри справджуються: він дізнається про плани радянської розвідки дестабілізувати стосунки між США та Англією. Для цього радянський таємний агент (Броснан) повинен влаштувати вибух атомної бомби на одній з американських військових баз на Британських островах… Незважаючи на присутність таких відомих «кіношпигунів», як Кейн та Броснан, картина є не надто переконливою і майже позбавлена напруги, необхідної для подібних стрічок.

Зачарована

Цю стрічку рекламували як відповідь діснеївської студії Чемберлену, тобто [«Шреку»->shrek], – кіноказку, яка теж висміює штампи жанру і дивиться на нього крізь сучасні окуляри. Після перегляду стає зрозуміло, що рекордні касові збори і чудові рецензії, якими міг похвалитися зелений монстр, «Зачарованій» не світять.

aench1

Продовжити читання “Зачарована”