Фонтан

2002-ий рік. Один відомий режисер збирається знімати фільм з Бредом Піттом і Кейт Бланшетт у головних ролях. Не подумайте – це є аж ніяк не номінований на премію Оскар «Вавилон», та й режисер, далеко не Алехандро Гонсалес Іньярріту. Якщо коротко, то Даррен Аронофські (Darren Aronofsky/Даррен Аронофски), режисер незвичних для простого глядача фільмів «Пі» (Pi) та «Реквієм за мрією» (Requiem for a dream), вирішив знімати «Фонтан» (The Fountain) – свій шедевр на плівці з першими зірками Голівуду. Врешті-решт, задумові Аронофські так і не судилось втілитись у життя: спочатку завагітніла Бланшетт, а потім і Пітту здався малим бюджет картини в 75 млн. доларів, тому він пішов приміряти обладунки Ахіллеса у «Трої». Проект «ліг на полицю»…

Продовжити читання “Фонтан”

Хибна спокуса

Хибна спокуса (The Good Shepherd / Ложное искушение). Шпигунський трилер. США, 2006. Режисер [Роберт Де Ніро->robert-de-niro]. У ролях: [Метт Деймон->matt-damon], Роберт Де Ніро, [Анжеліна Джолі->angelina-jolie], [Алек Болдуїн->alec-baldwin], [Джо Пеші->joe-pescy], Біллі Крадап, Вільям Херт, Тімоті Хаттон.

Історія Джеймса Вілсона, молодого американця, який увійшов в історію нації. Блискучий випускник Йєльського університету опинився у команді спеціалістів, які сформували Центральне розвідувальне управління. Він пропрацював у ЦРУ 40 років, і стрічка описує ранню діяльність цієї організації і деякі епізоди “холодної війни”.

Продовжити читання “Хибна спокуса”

Ганнібал: Сходження

З паном Лектором в кіно пов’язано чимало рекордів. Наприклад, це був перший випадок (“Мовчання ягнят”), коли “оскарівський” покер зібрав трилер такого ступеня жорстокості. Між зйомками оригіналу і сіквела ([“Ганнібал”->hannibal]) минуло майже десять років – випадок теж неординарний, хоча й не одиничний. І нормальну передісторію персонаж такого типу теж, здається, отримує вперше (не згадувати ж нещасну телеверсію дитячих років Нормана Бейтса).

Продовжити читання “Ганнібал: Сходження”

Білявка в шоколаді

Може пам’ятаєте, кілька місяців тому були розмови про приватний фільм, який зняли для себе учні однієї школи, щоб у вільний час переглядати, як вони весело знущалися над однокласниками? Сучасні технології дозволили майже кожному стати оператором і режисером в одній особі, а передачі на зразок "Приватне відео" поширювали в маси ідею знімати все і вся.

Продовжити читання “Білявка в шоколаді”

Білявка в шоколаді

Білявка в шоколаді (Pledge This! / Блондинка в шоколаде). Комедія. США, 2006. Режисер Вільям Хайнс. У ролях: Періс Хілтон, Пола Гарсес, Сара Картер, Керрі Кінні, Саймон Рекс, Джеффрі Аренд, Холлі Веленс, Алексіс Торп, Кармен Електра.

Група дівчат в престижному університеті Маямі готується до важливої події. Попереду конкурс журналу на найкрутішу дівчачу спільноту. Приз – фото на обкладинці і вечірка…

Продовжити читання “Білявка в шоколаді”

Фонтан

Фонтан (The Fountain / Фонтан). Драма / фантастика. США, 2006. Режисер Даррен Аронофскі. У ролях: [Х’ю Джекмен->hu-jackman], [Рейчел Вайс->rachel-weisz], Еллен Берстін.

Сюжет поєднує три історії, дія яких відбувається у часи конкістадорів, у наші дні та у віддаленому майбутньому.

Після «Реквієму мрії» продюсери почали пропонувати Даррену високобюджетні постановки, і саме тоді виявилось, що його режисерське бачення не завжди відповідає вимогам великих студій. Аронофскі підписав контракт на зйомки кінокоміксу «Бетмен: рік перший», однак запропонований ним сценарій виявився занадто похмурим для блокбастера, і нову стрічку про Людину-Кажана доручили робити Крісу Нолану. Реалізація іншого задуму постановника, “Фонтан”, тривала п’ять років.

Затримка була пов’язана з тим, що головний виконавець Бред Пітт у серпні 2002 р. відмовився зніматись, підшукавши більш привабливий проект – “Трою” Вольфганга Петерсена. 400 учасників знімальної групи підписали гнівного листа, в якому назвали Пітта безвідповідальною людиною і звинуватили у тому, що через нього опинились без роботи. Аронофскі намагався запросити Мела Гібсона, Расселла Кроу, Джонні Деппа та Джорджа Клуні, а у лютому 2003 р. віддав головну роль Х’ю Джекмену. Бюджет, який спочатку сягав 75 млн. доларів, було суттєво зменшено, а початок зйомок перенесли на осінь 2004 р.

“Я почав думати про фільм “Фонтан” на рубежі століть, коли мені виповнилося 30 років,  – згадує режисер. – У ті дні я прочитав книгу Берналя Діаса “Завоювання Іспанії”. І втой же час я слухав композицію Space Od’dity Дейвіда Боуї. Героя цієї композиції звуть Том – напевно, тому герой мого фільму отримав це ім’я. Я уявляв космічний політ як подорож у глибини підсвідомості, і в моїй голові поступово почали виникати відповідні образи”. На початковому етапі праці співавтором Аронофскі був спеціаліст у галузі неврології Арі Хендел, але його внесок у сценарій обмежився кількома ідеями.

Фонтан

Фонтан (The Fountain / Фонтан). Драма / фантастика. США, 2006. Режисер Даррен Аронофскі. У ролях: [Х’ю Джекмен->hu-jackman], [Рейчел Вайс->rachel-weicz], Еллен Берстін.

Сюжет поєднує три історії, дія яких відбувається у часи конкістадорів, у наші дні та у віддаленому майбутньому.

Продовжити читання “Фонтан”

Лауреати Берлінського фестивалю

“Золотий ведмідь” дістався китайській стрічці “Весілля Туї” Вана Цяньяня, яка розробляє актуальну для Китаю тему наступу індустрії на колись патріархальні простори Внутрішньої Монголії: уряд примушує пастухів переїздити ближче до міст і починати там нове селянське життя. Туя не хоче кидати сотню своїх овець і їхати до міста зі слабким чоловіком і дітьми. Погано знаючи закони, вона починає шукати “спонсора”, за якого можна вийти заміж, але при цьому розлучатися з чоловіком не збирається. Драматург Лу Вей написав майже водевільний сценарій з гострохарактерними персонажами і кумедними діалогами.

Продовжити читання “Лауреати Берлінського фестивалю”