Школа року

Школа року (School of Rock / Школа рока). США, 2003. Режисер Річард Лінклейтер. У ролях: [Джек Блек->jack-black], Джоан К’юсак, Майкл Вайт, Сара Сілверман.

1+1, субота 12 січня, 17.20

Дьюї Фінн (Блек) – рок-зірка, чия кар’єра після кількох вдалих років закінчилась повним провалом: його звільняють з групи, яку він і створив. Відповідаючи на телефонний дзвінок, адресований його сусіду по квартирі Неду (Вайт, сценарист стрічки), герой несподівано для самого себе погоджується замінити вчителя у престижній приватній школі «Горас Грін»…

rok

Дотепна комедія Лінклейтера не претендувала на звання хіта (її бюджет становить лише 20 млн. доларів), але витрачені на зйомки гроші повернула за перші три дні прокату у США (загалом касові збори «Школи року» в Америці склали 73 млн. доларів). Головна причина успіху – добра гра Джека Блека, який був номінований на «Золотий глобус» за найкраще комедійне виконання. Рок-н-рол є для цього актора дуже близькою темою: у 1994 р. він разом з Кайлом Гассом створив напівпародійний дует Tenacious D., який став постійним гостем багатьох комедійних шоу. У 2001 р. компанія Dust Brothers випустила перший альбом цієї групи. «Я дуже пишаюся Tenacious D., – каже Блек, – адже ми з Кайлом не тільки виконуємо пісні, а й самі пишемо їх». Гасс був одним з композиторів «Школи року». Слід також відзначити досвідчену К’юсак у ролі Розалі Муллінс, директриси школи «Горас Грін».

5 коментарів для “Школа року”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *