Радіо

Радіо (Radio / Радио). США, 2003. Режисер Майк Толлін. У ролях: [К’юба Гудінг-мол.->cuba-guding-jr], [Ед Гарріс->ed-harris], Алфре Вудард, С. Епата Меркерсон, Дебра Вінгер, Брент Секстон, Кріс Малкі, Сара Дрю, Райлі Сміт, Патрік Брін.

Інтер, вівторок 5 лютого, 23.45

Шкільний тренер Гарольд Джонс (Гарріс) рятує розумово відсталого темношкірого хлопця Джеймса Роберта Кеннеді (Гудінг-мол.) від своїх учнів, які знущались з нього. Він робить Джеймса, який отримав прізвисько «Радіо», своїм помічником на тренуваннях, і невдовзі безграмотний афро-американець стає своєрідним талісманом його команди…

Картина базується на реальних фактах, про які вперше розповів Гарі Сміт у журналі «Sports Illustrated». Пізніше стаття увійшла до його книги оповідань про спорт. Спочатку цей проект розробляла кінокомпанія «Ворнер Бразерс», однак у лютому 2003 р. його перекупила студія «Революшн». Поява Гудінга-мол. («Оскар» за другорядну роль у «Джеррі Магвайрі») у ролі «афро-американського Форреста Гампа» є досить несподіваною, хоча для актора «Радіо» – це, безперечно, крок уперед, особливо у порівнянні з [«Щурячими перегонами»->rate-race] або [«Морською пригодою»->boat-trip]. За допомогою Гарріса, який просто не вміє грати погано, Гудінг часом примушує забути про недоліки сценарію й режисури. Як не дивно, стрічка, котра більше нагадує фільм, знятий для кабельного телеканалу, непогано пройшла в американському прокаті, зібравши за п’ять тижнів демонстрації 47 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *