Гнів

Гнів (Man on Fire / Гнев). США, 2004. Режисер [Тоні Скотт->tony-scott]. У ролях: [Дензел Вашингтон->denzel-washington], [Дакота Фаннінг->dukota-funning], [Крістофер Вокен->christopher-walken], Марк Ентоні, Рада Мітчелл, Джанкарло Джанніні.

ICTV, субота 16 лютого, 20.00

Колишній американський солдат Крізі (Вашингтон), який живе у Мехіко, отримує запрошення від армійського друга (Вокен): йому пропонують стати охоронцем 10-річної дочки місцевого багатія. Коли дівчинку викрадають, Крізі починає жорстоко мстити…

Роман А. Куїннелла Скотт мав екранізувати ще у 80-х, однак тоді його залучили до проекту «Ас» з Томом Крузом. Фільм, якому дали назву «Людина у вогні», зняв Елі Шуракі у 1987 р. зі Скоттом Гленном, і цю картину вдалою назвати ніяк не можна. Тільки через півтора десятиріччя Скотт отримав шанс показати, як слід було зняти цей сюжет. Головна роль призначалась Роберту Де Ніро, але коли він не зміг зніматись, його замінив Вашингтон, який вже працював зі Скоттом (над «Червоним припливом»). В результаті вийшов міцний, емоційний і чудово знятий трилер, хоча його можна рекомендувати лише глядачам з міцними нервами.

3 коментаря для “Гнів”

  1. Я колись бачила цей фільм у кіно, зараз передивилась знову. Гарний, якісний триллер, шикарний монтаж, непогані актори (особливо сподобалась Дакота Фаннінг). В рамках свого жанру – дуже непогано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *