Пітер Пен

Пітер Пен (Peter Pan / Питер Пэн). США, 2003. Режисер П. Дж. Хоган. У ролях: Джейсон Айзак, Джеремі Самптер, Рейчел Хард-Вуд, Олівія Вільямс, Людівін Саньє, Річард Брайрс, Лінн Редгрейв, Джеффрі Палмер, Гаррі Ньюелл, Карсен Грей, Теодор Честер, Патрік Гуч.

Інтер, неділя 17 лютого, 12.20

Пітер Пен – хлопчик, який вміє літати і живе у казковій країні Неверленд. В Англії він знайомиться з дівчинкою Венді та її братами Джоном і Майклом і запрошує їх до своєї країни. Там на героїв чекають пригоди й сутички з безжалісним Гаком, капітаном піратів…

Знамениту казку Дж. М. Баррі переносили на кіноекран багато разів. Найвідомішими екранізаціями є повнометражний мультфільм Волта Діснея 1953 р. та «Гак» Стівена Спілберга 1991 р. Останню адаптацію, незважаючи на 100-мільйонний бюджет і вражаючі спецефекти, не можна зарахувати до вдалих, оскільки черговій стрічці про літаючого хлопчика відчутно бракує польоту фантазії. Власне, його не було і в картині Спілберга, однак там була сильна акторська підтримка – Робін Вільямс, Дастін Хоффман, Джулія Робертс. Про «Пітера Пена» Хогана цього, на жаль, сказати не можна: зірок у ньому немає, і навіть діти-актори, які часто рятують подібні фільми, не запропонували нічого цікавого. Ідея зняти одного актора в ролях батька Венді та капітана Гака є непоганою, але майже не розроблена на рівні сценарію, і Айзаку («Патріот»), звичайно ж, далеко до зловісного Гака-Хоффмана. Стрічка Хогана провалилась у прокаті, зібравши у США лише 20 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *