Голова держави

Голова держави (Head of State / Глава государства). США, 2003. Режисер [Кріс Рок->chris-rock]. У ролях: Кріс Рок, Берні Мак, Ділан Бейкер, Робін Гівенс, Нік Сірсі, Лінн Вітфілд, Тамала Джонс, Кіт Дейвід, Джеймс Ребхорн, Трейсі Морган, Стефані Марч, Роберт Стентон, Джуд Чікколелла.

ICTV, четвер 17 липня, 4.35

Коли за кілька тижнів до виборів розбивається літак кандидата у президенти США, демократична партія, представником якої він був, вирішує програти красиво, зробивши ставку на «людину з народу» і завоювавши таким чином додаткову популярність. Її новим кандидатом стає темношкірий член міської ради Вашингтона Мейс Гілліам (Рок)…

Стрічки про простого хлопця, який досягає успіху в політиці завдяки тому, що завжди каже лише правду, знімали у Голлівуді ще у 30-х роках минулого століття, і єдине, що відрізняє від цих картин «Голову держави», – колір шкіри головного героя. Втім, слід віддати належне ентузіазму та енергії афро-американського коміка Рока («Погана компанія»): він не тільки зіграв головну роль, а й написав (разом з Алі Ле-Роєм) сценарій фільму, виступив його режисером та продюсером і навіть зустрічався з Біллом Клінтоном, щоб отримати інформацію про деякі деталі закулісних ігор. Рок не вперше шукає натхнення у класичних сюжетах «фабрики мрій»: одна з його попередніх робіт, комедія «Вниз на Землю», була римейком стрічки Александра Холла «Ось йде містер Джордан» (1941). Однак спроби актора осучаснити класику за допомогою негритянського гумору не завжди йдуть на користь його картинам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *