Перерване життя

Перерване життя (Girl, Interrupted / Прерванная жизнь). США, 1999. Режисер [Джеймс Менголд->james-mengold]. У ролях: [Вайнона Райдер->winona-rider], [Анжеліна Джолі->angelina-jolie], Вупі Голдберг, Ванесса Редгрейв.

Інтер, субота 13 вересня, 23.05

Сюзанна (Райдер) через один дурний вчинок потрапляє до будинку для божевільних. Вона з подивом спостерігає за мешканцями божевільні, однак поступово починає з ними товаришувати, особливо з Лісою (Жолі), найнеспокійнішою з хворих…

Стрічка знята за романом Сюзанни Кейсон, яка описала у ньому події зі свого життя. Фільм прихильно зустріли глядачі (касові збори у прокаті США склали 25 млн. доларів) та критики, дехто з яких навіть згадував «Політ над гніздом зозулі». Хоча такі порівняння і є перебільшенням, стрічка Менголда заслуговує на увагу через добре акторство. Продюсери запросили на головну роль Вайнону Райдер, розраховуючи, що на подібному матеріалі їй вдасться створити цікавий образ. Їхні надії цілком справдились, хоча Кіноакадемія проігнорувала роботу акторки. Натомість «Оскаром» за роль другого плану була відзначена чудова гра Анжеліни Джолі. 24-річна дочка «оскарівського» лауреата Джона Войта готувалась до своєї ролі, спостерігаючи за поведінкою хворих у божевільні. Молода актриса також здобула «Золотий глобус» і премію Асоціації радіо- та телекритиків США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *