Пірс Броснан

Пірс Броснан (Pierce Brosnan / Пирс Броснан) народився 16 травня 1953 р. у невеликому містечку Наван в Ірландії. Його батько покинув сім’ю, коли хлопчику був лише рік, а мати невдовзі переїхала до Лондона. Пірса виховувала бабуся. Зі своєю матір’ю Броснан знову возз’єднався, коли йому виповнилось 11: тоді він перебрався до передмістя Лондона і почав відвідувати одну з місцевих шкіл. В 16 років майбутній актор перестав вчитися і пішов працювати у фотостудії. Трохи пізніше він приєднався до театральної трупи “Овальний Дім”.

brosn1.jpg

У 1973 р. Пірс вступив до Лондонського драматичного центру, де вчився три роки. Паралельно він грав на сценах лондонських театрів. На початку 80-х актор почав отримувати епізодичні ролі в кіно (“Довга добра п’ятниця”, “Дзеркало тріснуло”). Саме тоді він познайомився з Альбертом Брокколі, продюсером стрічок про агента 007, і справив на нього сильне враження. Через деякий час Броснан переїхав до Лос-Анджелесу, щоб зніматися в серіалі “Ремінгтон Стіл”. Роль детектива Стіла зробила його відомим у США, тому, коли у середині 80-х Роджер Мур відмовився грати Бонда, Брокколі звернувся саме до Пірса. Актор охоче погодився, пройшов проби, почав працювати над першими сценами, однак телефонний дзвінок з телестудії перекреслив його надії. “Коли мене запросили, мій контракт на телебаченні закінчувався, – розповідає Броснан. – Усі знали, що “Ремінгтона Стіла” закриють. Раптом мені нагадали про пункт у контракті, згідно з яким я повинен був після завершення “Стіла” ще рік залишатися у розпорядженні телеканалу”. Бондом 80-х став англієць Тімоті Далтон.

brosn1.jpg

Після того, як закінчився його контракт на телебаченні, Пірс знявся у фільмах “Четвертий протокол” (1987), “Містер Джонсон” (1990), “Місіс Даутфайр” (1993). Тим часом Далтон відмовився від ролі агента 007. З кожним разом новий “бондівський” проект ставав все більш анекдотичним: спочатку супершпигуна збиралися зробити темношкірим і запросити Едді Мерфі, потім вирішили змінити стать персонажа і віддати роль Шерон Стоун… Врешті-решт здоровий глузд переміг, і 1 червня 1994 р. Альберт Брокколі знову запропонував роль Броснану.

brosn1.jpg

17 листопада 1995 р. у США та Великобританії відбулася прем’єра «Золотого ока». Стрічка мала великий успіх в прокаті, як і всі подальші фільми з Бондом-Броснаном. Однак актор ніколи не обмежував себе одним амплуа: на його рахунку є ролі у комедіях (“У дзеркала два обличчя”, [“Закони привабливості”->laws-of-attraction]) і фільмах-катастрофах (“Пік Данте”), кримінальних мелодрамах (“Афера Томаса Крауна”) і фантастиці (“Марс атакує!”). За роль у кримінальній комедії “Матадор” Броснана номінували на “Золотий глобус”. Зараз актора можна побачити разом з [Меріл Стріп->meril-streep] у мюзиклі [“Мамма Міа”->mamma-mia].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *