Погані дівчата

Погані дівчата (Mean Girls / Дрянные девчонки). США, 2004. Режисер Марк С. Вотерс. У ролях: [Ліндсей Лохан->lindsey-lohan], [Рейчел Макадамс->rachel-mcadams], Джонатан Беннетт, Тіна Фей, Лесі Чеберт, [Аманда Сейфрід->amanda-seyfried], Ліззі Каплан, Денієл Френзісі, Тім Мідоуз, Емі Поулер, Ніл Флінн.

Новий канал, неділя 19 жовтня, 17.45

Кеді Херон (Лохан) вперше пішла до школи у 15 років: дитинство вона провела в Африці, вивчаючи разом з батьками тваринний світ. Тепер їй доводиться не лише звикати до правил існування у «кам’яних джунглях», а й вести справжню війну з головною шкільною красунею, хитрою та підступною Реджиною Джордж (Макадамс)…

Зазвичай визначення «американська молодіжна комедія» є для фільму не найкращою рекламою. Однак ті, хто наважиться переглянути «Поганих дівчат» незважаючи на жанр і тематику, можуть навіть отримати задоволення. На відміну від більшості подібних картин («Американський пиріг», [«Поїздка»->road-trip] тощо), у стрічці Вотерса ставку зроблено не на туалетний гумор, а на дійсно кумедні, вірогідні й вельми психологічні замальовки зі шкільного життя та побуту. Відчувається, що автор сценарію Тіна Фей добре знає матеріал, з яким працює, хоча шкільні реалії показані у фільмі не без дози чисто голлівудського рафінаду (особливо це стосується «хеппі-енду», який аж надто «хеппі»). Для 17-річної Лохан це був другий хіт поспіль після «Чумової п’ятниці» (у прокаті США «Погані дівчата» зібрали понад 81 млн. доларів) і перша головна роль, з якою юна акторка впоралась на «відмінно». На жаль, в подальшому погані звички суттєво вплинули на її гру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *