Сет Роген

Сет Роген (Seth Rogen / Сет Роген) народився 15 квітня 1982 р. у Ванкувері (Канада). Його мати Сенді – соціальний працівник, батько Марк займає посаду помічника директора асоціації “Workmen’s Circle”. У Сета є старша сестра Донья, яка також займається роботою у соціальній сфері. Майбутній актор закінчив середню школу Талмуд Тора. Зніматися у кіно він почав з 13 років. Його першими роботами були декілька комедійних молодіжних стрічок.

rogen

Перший зоряний фільм Рогена “Потвори і очкарики” вийшов на великий екран у 1999 р.; актор-початківець грав там наркомана Кена Міллера. Його наступною роботою став серіал “Незадекларований”. Працюючи над цим проектом, Сет навіть написав сценарії кількох його серій. У 2001 р. він виконав епізодичні ролі у картині “Донні Дарко” та серіалі “Затока Доусона”. Справжнім голлівудським проривом Рогена став минулорічний комедійних хіт “Трішки вагітна”, де його партнеркою була Кетрін Хігл. Інші відомі стрічки, у створенні яких брав участь актор: [“Шрек Третій”->shrek-third], [“Хроніки Спайдервіка”->spiderwick-chronicles], [“Хортон”->horton], [“Кунг-фу Панда”->kung-fu-panda], “Ананасовий експрес”, “Зак і Мірі знімають порно”, “Фанати”.

rogen

За свою ще не дуже довгу кар’єру у шоу-бізнесі Сет встиг назбирати чималу колекцію нагород та номінацій. У 2005 р. його номінували на премію “Еммі” за найкращий сценарій до комедійної програми (Рогена висували на приз за роботу над “Шоу Алі Джи”). Наступного року актор отримав номінацію на премію “MTV Movie Award” за гру у складі найкращої екранної команди в популярній комедії “Сорокарічний та незайманий”. У 2008 р. Сета відзначили призом за сценарій картини “Суперперці”, де він також виконав одну з ролей.

Досить несподіваною була звістка про те, що Рогену віддали головну роль у стрічці “Зелений Шершень”, яка розповідає про пригоди відомого героя коміксів та телесеріалу 60-х. Сет, який також пише до цього фільму сценарій, називає його “здоровою сумішшю комедії й бойовика”. “Думаю, ми задали дуже реалістичний тон усьому сюжету, а уся комедія буде у стосунках головних героїв”, – каже Роген. Він також порівнює майбутню картину з “Правдивою брехнею” Джеймса Кемерона: бойові сцени будуть зняті з розмахом, а стосунки між персонажами викликатимуть сміх.

rogen

Зараз Сет Роген живе у Лос-Анджелесі. Разом зі своїм постійним співавтором Еваном Голдбергом він продовжує писати сценарії і ставити фільми. Батьки актора іноді приїздять до сина в гості, але переважно Сет живе сам. У вільний час він полюбляє відпочивати у престижних клубах та на дорогих курортах. Зараз Роген знаходиться у тісних романтичних стосунках з Лорен Міллер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *